VLADIMIR ERIĆ SPROVEDEN U TUŽILAŠTVO! Srbin osumnjičen da je obio depo Višeg suda u Podgorici
Obijanje depoa Višeg suda u Podgorici, Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

KRIMINALNA ORGANIZACIJA

VLADIMIR ERIĆ SPROVEDEN U TUŽILAŠTVO! Srbin osumnjičen da je obio depo Višeg suda u Podgorici

Poternica je, osim za Erićem, raspisana i za njegovim sugrađanima iz Loznice - Veljkom Markovićem (33), Milanom Markovićem (54) i Dejanom Jovanovićem (31), koji se sumnjiče da su učestvovali u kopanju tunela do sudskog depoa

Objavljeno:

Vladimir Erić, državljanin Srbije koji je osumnjičen da je deo kriminalne organizacije koja je, prema sumnjama tužilaštva, u septembru prošle godine obila depo Višeg suda u Podgorici tako što je do njega prokopala tunel, sproveden je jutros kod tužioca na saslušanje.

Eriću, koji je, u oktobru prošle godine uhapšen u Švedskoj, a pre 20 dana izručen Crnoj Gori, na teret se stavljaju krivična dela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprečavanje dokazivanja.

On je, odlukom sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici, nakon što je izručen Crnoj Gori, sproveden u spuški pritvor, gde će boraviti do 30 dana zbog opasnosti od bekstva, prenosi RTCG.

"Po zamolnici za izručenje u Crnu Goru, Vlada Kraljevine Švedske je donela odluku da se V.E. izruči Crnoj Gori zbog krivičnog dela teška krađa koje je u skladu sa švedskim zakonom, dok je odbacila zamolnicu koja se odnosi na krivično delo pripadnosti kriminalnoj organizaciji i sprečavanje dokazivanja, jer navedena dela nisu prepoznata u njihovom zakonu", saopšteno je tada iz Osnovnog suda u Podgorici.

Poternica je, osim za Erićem, raspisana i za njegovim sugrađanima iz Loznice - Veljkom Markovićem (33), Milanom Markovićem (54) i Dejanom Jovanovićem (31), koji se sumnjiče da su učestvovali u kopanju tunela do sudskog depoa.

1 / 6 Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Policija je do sada uhapsila pet osoba, koje sumnjiči da su povezane sa obijanjem sudskog depoa - Katarinu Baćović, Marijana Vuljaja, Nikolu Milačića, Ivicu Piperovića i Predraga Mirotića.

Svi su, u međuvremenu, pušteni iz pritvora da se brane sa slobode.

Ni nalogodavac, ni motiv obijanja sudskog depoa još nije utvrđen.

Bonus video:

01:54

Pljačka motora u Mirijevu

(Espreso/ Telegraf/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.