PODOGORIČKI SUD U "TUNELU": Odluka o AFERI KOJA TRESE Crnu Goru, saslušan i Abazović
Tunel, Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

crnogorski sud

PODOGORIČKI SUD U "TUNELU": Odluka o AFERI KOJA TRESE Crnu Goru, saslušan i Abazović

Sud u Podgorici odličio je da pusti osumnjičene u aferi "tunel" da se brane sa slobode

Objavljeno:

Svi osumnjičeni u aferi "tunel" koji je otkriven u septembru prošle godine ispod Višeg suda u Podgorici pušteni su da se brane sa slobode. Posle više od četiri meseca, popis iznetog oružja, droge i mobilnih telefona - nije završen.

Odlukom Vrhovnog suda Crne Gore, K.B., N.M. i I. P. iz Podgorice, kao i M. V. iz opštine Tuzi, koji su u oktobru uhapšeni zbog sumnje da su povezani sa obijanjem depoa Višeg suda biće pušteni da se brane sa slobode jer je odbijen predlog tužilaštva da im se produži pritvor, prenosi RTCG.

"Veće Vrhovnog suda Crne Gore, u sastavu sudije Zorana Šćepanovića, kao predsednika veća, i sutkinja Vesne Vučković i Milenke-Seke Žužić, kao članica veća, odbilo je predlog Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici od 9. januara za produženje pritvora K.B, I.P, N.M. i M.V", piše u sudskom saopštenju.

Tunel u Višem sudu u Podgorici
Tunel u Višem sudu u Podgoricifoto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Prema oceni suda, u predlogu za produženje pritvora ne navodi se za koje krivično delo se traži produženje pritvora protiv okrivljenih. Tvrdi se da nije navedeno ni za koji period se traži produženje pritvora.

Vrhovni sud je prethodno odlučio da se sa slobode brani i P. M. iz Podgorice.

Podgoričko tužilaštvo, koje vodi istragu, zasad se nije oglašavalo povodom sudskih odluka da osumnjičeni budu pušteni na slobodu.

K. B. okrivljena je da je počinila krivična dela kriminalno udruživanje, teška krađa, sprečavanje dokazivanja u saizvršilaštvu i falsifikovanje isprava, kao i da je iznajmila stan u Njegoševoj 12, odakle se i kopalo, a po oceni tužilaštva, sve vreme lažno tvrdeći da joj je potreban za salon venčanica.

1 / 6 Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Provala u sudski depo, u kojem se čuvaju dokazi iz krivičnih postupaka, otkrivena je 11. septembra prošle godine, prema zvaničnoj verziji. Postoje tvrdnje da je kroz tunel koji je do sudske zgrade prokopan iz podruma privatnog stana u Njegoševoj ulici, izneto 19 komada oružja, nekoliko mobilnih telefona i manja količina droge. Ipak, pošto popis do danas nije završen, ne zna se tačno šta je sve nestalo.

Navodi da je iz sudskog depoa nestalo 900 kilograma kokaina odbačeni su u Višem sudu u Podgorici.

U kopanju tunela ispod Višeg suda u Podgorici, učestvovali su, kako je ranije saopštila crnogorska policija, V. M. (32), M. M. (53), D. J. (30) i V. E. (32), državljani Srbije. Jedino je V.E. iza rešetaka.

Nalogodavci, finansijeri, ali i motivi za kopanje tunela, još nisu poznati.

Saslušan je i bivši premijer Dritan Abazović, ali on pred tužiocem nije otkrio ime glavnog osumnjičenog za organizaciju, tvrde advokati koji su prisustvovali njegovom saslušanju.

Bonus video:

00:45

Tunel Iriški venac

(Espreso/ RTS/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.