SKUPŠTINA CG DANAS O ČLANSTVU U NATO: Opozicija najavila velike PROTESTE, zahtevaju referendum
Foto: AP

Opozicija za referendum

SKUPŠTINA CG DANAS O ČLANSTVU U NATO: Opozicija najavila velike PROTESTE, zahtevaju referendum

Sednica će početi u 14 sati, a DF je najavio veliki narodni skup za 13 sati, u Bajovoj ulici, ispred zgrade skupštine Opštine.
Objavljeno:

Skupština Crne Gore danas će na Cetinju odlučivati o potvrđivanju članstva te države u NATO.

Izvesno je da će za potvrđivanje ove odluke glasati 46 poslanika, od ukupno 81, s obzirom na to da opozicija bojkotuje rad parlamenta od vanrednih parlamentarnih izbora, održanih 16. oktobara prošle godine.

Za potvrđivanje odluke potrebna je prosta većina.

"ISTORIJSKI TRENUTAK" ZA CRNU GORU: U NATO pravo sa Cetinja!

Vlast i opozicija imaju različite stavove o tome da li odluka o članstvu Crne Gore treba da bude doneta u parlamentu ili na referendumu.

Opozicija zahteva referendum, dok vlast smatra da referendum nije potreban.

Zato je za danas na Cetinju najavljen protest opozicije protiv donošenje odluke o članstvu u NATO-u u Skupštini.

Lideri Demokratskog fronta (DF) pozvali su crnogorske građane, kao i predstavnike Demokrata, Socijalističke narodne partije i Građanskog pokreta URA, da im se pridruže na, kako su saopštili, mirnom narodnom skupu na Cetinju.

Sednica će početi u 14 sati, a DF je najavio veliki narodni skup za 13 sati, u Bajovoj ulici, ispred zgrade skupštine Opštine.

"Pozivamo sve građane Crne Gore, kako one koji se zalažu za učlanjenje u NATO, tako i one koji su protiv učlanjenja u Alijansu, a svi se zalažu za referendum po tom pitanju, da nam se pridruže na mirnom skupu na Cetinju, gde ćemo poslati poruku Sinđinom koruptivnom i krnjem parlamentu da je odluka koju će eventualno izglasati potpuno neobavezujuća i ništavna za većinsku Crnu Goru", poručio je Milan Knežević iz DF-a.

On je, na konferenciji za novinare, rekao da je većinska Crna Gora, 85 odsto, za organizovanje referenduma o učlanjenju Crne Gore u NATO.

- Ja sam potpuno uvjeren da je većinska Crna Gora protiv učlanjenja u ovaj vojni savez.

(Espreso.co.rs / Agencije / Vijesti.me)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.