POČELA SASLUŠANJA ZA KOPANJE TUNELA KOJI VODI DO DEPOA VIŠEG SUDA: Srbi i dalje u BEKSTVU
Iskopani tunel ispod suda, Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

ISTRAGA

POČELA SASLUŠANJA ZA KOPANJE TUNELA KOJI VODI DO DEPOA VIŠEG SUDA: Srbi i dalje u BEKSTVU

Danas je tokom višečasovnog saslušanja ispitano nekoliko svedoka, a ova istražna radnja se nastavlja i narednih dana

Objavljeno:

Grupa osumnjičena za kopanje tunela koji vodi do depoa Višeg suda u Podgorici tereti se za krivično delo teška krađa i sprečavanje dokazivanja, a pred Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici počelo saslušanje svedoka vezano za ovaj slučaj.

Danas je tokom višečasovnog saslušanja ispitano nekoliko svedoka, a ova istražna radnja se nastavlja i narednih dana.

Podsetimo, osumnjičeni u slučaju "Tunel" su Katarina Baćović, Marijan Vuljaj, Nikola Milačić i Ivica Piperović. Oni su 13. oktobra saslušani kod osnovnog državnog tužioca, a istragom su obuhvaćeni i državljani Srbije Veljko Marković, Milan Marković, Dejan Jovanović i Vladimir Erić.

Po međunarodnoj potjernici INTERPOL-a Podgorica na aerodromu u Štokholmu, na izlazu iz Švedske, 13. 10. 2023. uhapšen je Vladimir Erić (32) državljanin Republike Srbije, a kojeg naša država potražuje zbog pomenutog slučaja.

- On je pristupio na gore pomenuti aerodrom sa namerom da otputuje za Beograd, a gde je lišen slobode po međunarodnoj poternici koju je za njim raspisala Crna Gora. On se potražuje od 28. septembra radi vođenja krivičnog postupka pred Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici zbog osnovane sumnje da je počinio krivična dela kriminalno udruživanje, krivično delo teška krađa i krivično delo sprečavanje dokazivanja u saizvršilaštvu- naveli su ranije iz crnogorske policije povodom hapšenja Erića.

1 / 5 Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Baćovićka negirala da je kopala tunel

Kako je ranije portal Dan pisao, prema podacima iz istrage, Marijan Vuljaj je u odbrani pred tužiocem kazao da su krađu stvari iz depoa Višeg suda organizovali osumnjičeni Piperović Ivica zajedno sa njegovim šurom Milačić Nikolom, a Katarina Baćović je pred tužiocem ispričala da nema veze sa kopanjem tunela, ali da jeste iznajmila stan u nameri da tu bude salon za venčanice gde bi radila.

Katarina Baćović je pred nadležnim organima je u svom iskazu detaljno govorila o ovom događaju i navela da je iz medija saznala da je prokopan tunel do depoa Višeg suda i da je depo obijen.

Kazala je da je kao izgovor za iznajmljivanje stana bio posao vezan za salon venčnica, koji je morao da ima podrume zbog šivaćih mašina.

Tunel, Crna Gora
foto: Printscreen/TV Vijesti

Izjavila je da "od određenih lica, čija imena za sada nije želela da otkrije,saznala da su Nikola Milačić, Ivica Piperović i Predrag Mirotic uključeni u predmetni događaj i kopanje tunela, s tim što ne zna da li oni rade za nekog trećeg".

Prema navodima istrage, ženska osoba je, koristeći lažnu ličnu kartu na ime Andrijana Marić, posredstvom agencije za nekretnine zakupila poslovni prostor koji se nalazi u ulici Njegoševa broj 10 u Podgorici, sa podrumskim prostorijama ispod tog poslovnog prostora.

Zatim su probili betonski zid na depou i kroz tako načinjeni otvor, od 08. septembra 2023. do 11. septembra 2023. godine ušli u prostorije depoa, u kojem su izvršili pregled i preturanje više stvari i predmeta u kojima se vode ili su završeni sudski postupci.

Bonus video:

04:09

TUNEL JE ODJEK PROBLEMA U KOJIMA SMO 30 GODINA Predsednik Slobodne Crne Gore u neverici: Ovo je NEVIĐEN IZOSTANAK ODGOVORNOSTI!

(Espreso/Dan)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.