KATARINU JOŠ NE MOGU DA NAĐU, A NJENA PORODICA I DEČKO ZAVRŠILI NA POLOGRAFU: Lažirala dokumenta i bila deo KLANA
Katarina Baćović, Foto: Printscreen/TV Vijesti

DRAMATIČNO

KATARINU JOŠ NE MOGU DA NAĐU, A NJENA PORODICA I DEČKO ZAVRŠILI NA POLOGRAFU: Lažirala dokumenta i bila deo KLANA

Baćović se sumnjiči da je iznajmila stan iz kojeg je kopan tunel do podgoričkog suda

Objavljeno:

Prijatelji i članovi porodice Katarine Baćović, koja se potražuje zbog sumnje da je deo kriminalne grupe koja je organizovala kopanje tunela od stana u Njegoševoj ulici u Podgorici do depoa Višeg suda, našli su se na poligrafu.

Kako navodi crnogorski Dan, najbliži srodnici i prijatelji osumnjičene kojoj se od 11. septembra gubi svaki trag podvrgnuti su poligrafskom testiranju kako bi se utvrdilo da li neko od njih ima neke informacije gde se ona krije ili da li je neko od njih u kontaktu s njom.

Podsetimo, Baćović se sumnjiči da je iznajmila stan iz kojeg je kopan tunel do podgoričkog suda. Stanodavcima je kazala da namerava da u tom prostoru otvori salon za venčanice. Stan je zakupljen na period od 36 meseci, a mesečna rata iznosila je 1.400 evra koje je iznajmila na lažno ime.

Tunel, Podgorica
foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

- Među prvim dokazima koji su u ovom slučaju bili prezentovani javnosti bila je upravo fotografija osumnjičene Baćović. Ona je na uvid za zakup stana dala lažnu ličnu kartu na ime Andrijana Marić. Ubrzo potom ona je i identifikovana i krenula je potraga za njom. Otkriveno je da njena majka radi u pisarnici u Višem sudu. Takođe, istraga je otkrila i da je Baćović u emotivnoj vezi sa muškarcem iz Tuzi koji se nalazi u zatvoru. Zbog toga su na poligraf pozivani i njegovi prijatelji i rodbina - navodi Dan i dodaje:

- Navodno, svi saslušani su prošli poligraf, a tvrdili su da ne znaju gde se Baćović krije, kao i da se nisu čuli s njom od kad je istražitelji traže.

Inače, Podgoričanin Predrag Mirotić, navodni pripadnik podgoričkog ogranka kavačkog klana dosad je jedini uhapšeni zbog probijanja tunela do depoa. Njega je juče saslušao sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici koji mu je odredio pritvor do 30 dana.

Tunel, Podgorica
foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

- Osumnjičenom se na teret stavljaju krivična dela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprečavanje dokazivanja, putem pomaganja. Njegov branilac, advokatica Tijana Živković, pojasnila je da je pritvor određen zbog opasnosti od ponavljanja dela i uticaja na svjedoke. Mirotić se sumnjiči da je prevozio osobe koje su kopale tunel i pomagao im u uklanjanju tragova - navodi Dan.

Istovremeno, sudija je odredio pritvor i osumnjičenim srpskim državljanima Veljku Markoviću (32), njegovom stricu Milanu Markoviću (53), Dejanu Jovanoviću (30) i Vladimiru Eriću (32), i naredio izdavanje poternice za njima s obzirom na to da su u bekstvu. Osumnjičenima se na teret stavljaju krivična dela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprečavanje dokazivanja. Pored njih sumnja se da ima još NN lica za kojima se traga zbog sumnje da su bili deo ove kriminalne organizacije koja je navodno radila po nalogu kavačkog klana, tačnije Slobodana Kašćelana, jednog od vođe kavačkog klana koji se nalazi u spuškom zatvoru.

- Kriminalna grupa je od jula kupala tunel dug 30 metara od stana u suterenu u Njegoševoj ulici u Podgorici do zgrade Višeg suda gde su 8. septembra ušli u prostorije depoa odakle su četri dana uzimali dokaze iz spisa predmeta protiv okrivljenih. Takođe, dosadašnjom istragom utvrđeno je da su ukrali i oružje, tačnije 15 pištolja i tri puške - podseća izvor i dodaje:

- Nekoliko sati pre nego što je službenica otkrila rupu u zidu depoa, osumnjičeni su uz pomoć Mirotića sve tragove krivičnog dela bacili u reku Moraču u mestu Botun gde su i ostavili kombi kojim su se prevozili.

Kako je utvrđeno, oni su legalno napustili Crnu Goru, Dejan Jovanović je otišao za Srbiju, dok su Veljko i njegov stric Milan autobusom otišli za Foču. Što se tuiče četvrtog osumnjičenog Vladimira Erića nije poznato kako je pobegao i da li je uopšte napustio Crnu Goru nakon krivičnog dela.

Tamošnji mediji objavili su i to da su im nadelžni iz Republike Srpske pomogli kako bi istraga napredovala.

Bonus video: DOKLE GOD JE ĐUKANOVIĆ SLOBODAN - CRNA GORA NEĆE BITI Vladislav Dajković, pesimistično: Pored svih dokaza, OVO JE NATRAGIČNIJE

01:43

DOKLE GOD JE ĐUKANOVIĆ SLOBODAN - CRNA GORA NEĆE BITI Vladislav Dajković, pesimistično: Pored svih dokaza, OVO JE NATRAGIČNIJE

(Espreso/Dan)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.