JEDINI UHAPŠENI U AFERI"TUNEL": Predragu Mirotiću određen pritvor do 30 dana
Prokopan tunel, Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

velika akcija crnogorske policije

JEDINI UHAPŠENI U AFERI"TUNEL": Predragu Mirotiću određen pritvor do 30 dana

Pritvor za jedinog uhapšenog u akciji "Tunel"

Objavljeno:

Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici odredio je pritvor do 30 dana Podgoričaninu Predragu Mirotiću (31), jedinom za sada uhapšenom u akciji "Tunel", navode Vijesti.

To je kazala njegova pravna zastupnica, advokatica Tijana Živković, koja je najavila žalbu na rešenje sudije.

Živković je objasnila da je prethodno doneta naredba o sprovođenju istrage u odnosu na sve osumnjičene.

Kazala je da su razlozi za određivanje pritvora isti kao oni zbog kojih je njenom branjeniku prethodno određeno tužilačko zadržavanje:

"Postojanje okolnosti koje ukazuju da bi u slučaju odbrane sa slobode okrivljeni mogao ponoviti krivično delo i bojazan da bi boravkom na slobodi mogao ometati postupak uticajem na saučesnike. Izjavićemo žalbu u zakonskom roku", kazala je advokatica Živković.

1 / 4 Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Mirotić je uhapšen 23. septembra, a tužilac Marko Mugoša sumnjiči ga da je pomagao kriminalnoj grupi koja je obila depo Višeg suda.

Za to obijanje sudskog depoa i krađu dokaza Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici sumnjiči četvoricu državljana Srbije - Veljka Markovića (32), njegovog strica Milana Markovića (53), Dejana Jovanovića (30) i Vladimira Erića (32) koji su, kako se sumnja, od kraja jula do 11. septembra kopali tunel do sudskog depoa.

Podgoričaninu su lisice na ruke stavljene nakon što su ga policajci i tužioci dokazima uvezali sa odbeglim srpskim državljanima i Katarinom Baćović iz Podgorice, za kojom inspektori tragaju.

Bonus video:

04:09

TUNEL JE ODJEK PROBLEMA U KOJIMA SMO 30 GODINA Predsednik Slobodne Crne Gore u neverici: Ovo je NEVIĐEN IZOSTANAK ODGOVORNOSTI!

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.