POZNATI PSIHIJATAR UBIO SINA, PA SEBE? Ostavio OPROŠTAJNU PORUKU, poslednja ŽELJA mu NIJE ISPUNJENA!
Psihijatrijska ustanova / ilustracija, Foto: Profimedia

tuga

POZNATI PSIHIJATAR UBIO SINA, PA SEBE? Ostavio OPROŠTAJNU PORUKU, poslednja ŽELJA mu NIJE ISPUNJENA!

Кonsultacije Makrockog spasile su stotine života. Nakon penzionisanja ostao je u kontaktu sa mnogim pacijentima

Objavljeno:

Poznati ruski psihijatar Nikolaj Makrocki (80) i njegov sin Andrej (44) sahranjeni su na groblju u Berezovskom u Sverdlovskoj oblasti.

Oproštajna ceremonija prethodno je održana u svečanoj sali bolnice gde je Nikolaj radio 44 godine. Najbliži su došli da isprate slavnog lekara na njegovo poslednje putovanje. Teško im je i dalje da poveruju da se njegov život završio tako tragično.

Nikolaj i njegov sin invalid pronađeni su 19. septembra mrtvi u stanu. Mediji navode da je prema preliminarnim podacima iz istrage Nikolaj ubio sina i zatim izvršio samoubistvo.

Makrocki nije odmah postao lekar. Kolege navode da je posle škole radio u zanatskim radionicama i tek tada je shvatio da je njegov poziv da leči ljude. Školovao se za psihijatra i ceo život posvetio medicini.

- Niko više ne piše istoriju slučajeva kao što je on pisao. Znao je kako da detaljno ispita pacijenta i zaroni u problem. Svi lekari koji su sa njim radili primetili su tu njegovu osobinu. Uvek je nosio odelo i kravatu - rekla je medijima psihijatar Alena Balašova koja je karijeru započela u bolnici pod nadzorom Nikolaja Makrockog.

Кonsultacije Makrockog spasile su stotine života. Nakon penzionisanja ostao je u kontaktu sa mnogim pacijentima.

- Poznavao sam ga od 2011. godine. Žena mi je umrla zbog bolesti i nisam mogao da se nosim sa šokom. Pio sam godinu dana. Nikolaj Grigorijevič je odmah poverovao u mene i zaista mi je mnogo pomogao. Zahvaljujući njemu izašao sam iz "plave rupe" koja me je neprestano vukla na dno. Često sam odlazio kod njega na konsultacije dovodeći druge za ruku - rekao je jedan bivši pacijent.

Psihijatar je otišao u penziju 2018. kad je već imao 74 godine. Godinu dana kasnije izgubio je svoju voljenu suprugu što je za njega bio težak udarac. Doktor je bio sa Galinom Semjonovnom od škole. Napustila je medicinu i bila zauzeta podizanjem starijeg i rehabilitacijom mlađeg sina Andreja koji je imao teški oblik cerebralne paralize i uopšte nije govorio. Nikolaj je nakon smrti supruge preuzeo punu brigu o sinu. Svi komšije kažu da je mnogo voleo Andrjušu.

- Sedeli smo u proleće na klupi i razgovarali. Ne bih rekao da je tada bio jako bolestan. Primetio sam da je bio depresivan zbog nečega - rekao je bivši pacijent Nikolaja Makrockog.

Nikolaj Grigorijevič bi uskoro napunio 81 godinu. Meštani kažu da je nedavno dosta smršao. Zbog nedostatka vazduha nije mogao da se penje uz stepenicama, izlazio je iz kuće samo da kupi namirnice, a komšije su mu pomagale da nosi torbe. Andreja su viđali svaki dan. Gledao je kroz prozor i uvek pozdravljao poznanike koji su prolazili.

Za sada nije poznato šta se tačno dogodilo kobnog dana.

Mediji nezvanično navode da je otac prvo ubio sina. Navodno ga je zadavio torbom, a potom je ubio i sebe. Istovremeno, kako je saopštila policija, detektivi nisu pronašli tragove upotrebe oružja.

- Nazvao je prethodno svog starijeg sina i zamolio ga da dođe. Kada je sin došao već su bili mrtvi. Možda je osećao da mu se bliži kraj i da Andrej nikome nije potreban - govore komšije.

Dodaju da je Andrej bio kao malo dete.

- Uvek je pljeskao kad vidi naš auto. Tako je radosno čavrljao sa poznanicima. Nikolaj Grigorijevič je mnogo voleo Andrjušu. Stalno su šetali ruku pod ruku. Vodio ga je na gradske praznike. Nikada nije povisio ton na njega. Ne voli svako zdravu decu koliko je on voleo njega - navode komšije.

Policiju je pozvao stariji sin (53) koji živi odvojeno sa porodicom. Snaha preminulog psihijatra, navode komšije, poznata je pevačica i stalno se pojavljuje na televiziji.

Telegram kanal Sapa navodi da je pored tela oca i sina pronađena oproštajna poruka u kojoj je Nikolaj Grigorijevič tražio da se obojica kremiraju.

- Mama Galja je tražila, a ja sam obećao da će moja urna biti zakopana pored njene urne! Zakopajte Andrjušinovu urnu između naših. Nadam se da ima dovoljno novca za sve. Zbogom zauvek i budi srećan - napisao je navodno Nikolaj sinu.

Prijatelji porodice sugerišu da istražitelji nisu dozvolili da mu se ispuni poslednja volja. Uzroci smrti psihijatra i njegovog sina se još razjašnjavaju, a u takvim slučajevima je zabranjena kremacija tela tako da je sahrana bila tradicionalna.

Bonus video:

01:01

MILOŠEVIĆ JE OSUĐEN JER JE INSPIRISAO UBISTVO Istoričar izneo frapantne detalje: Svi osim JEDNOG su to činili tokom vladavina

(Espreso / Kurir.rs/MK1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.