VOZAČU AUTOBUSA KOJI JE SLETEO U PROVALIJU KOD CETINJA ODREĐEN PRITVOR: Evo šta mu se stavlja na TERET
Mesto nesreće kod Cetinja, Foto: RINA

teška nesreća

VOZAČU AUTOBUSA KOJI JE SLETEO U PROVALIJU KOD CETINJA ODREĐEN PRITVOR: Evo šta mu se stavlja na TERET

U nesreći na Obzovici kod Cetinja poginulo je dvoje, a 26 osoba povređeno

Objavljeno:

Sudija za istragu osnovnog suda na Cetinju odredio je pritvor do 30 dana N.S. (36) vozaču autobusa firme "Papović" koji je bio za upravljačem u trenutku teške saobraćajne nesreće na Obzovici, kod Cetinja.

"... N.S. (36) određen je pritvor zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz čl.348 st.4 u vezi čl.339 u vezi st.1 KZ CG. Pritvor po ovom rešenju može trajati do mesec dana, a određen je po pritvorskom osnovu iz čl.175 st.1 tač.2 ZKP, odnosno zbog opasnosti od uticaja na svedoke - piše u saopštenju koje potpisuje sudija Borko Lončar.

Nesreća na magistralnom putu Cetinje - Budva dogodila se u utorak u 12.10 časova kada je na usponu Obzovice, autobus prevoznika “Papović” sa 30-ak putnika, mahom stranaca, prvo u dužini od 15-ak metara udarao u zaštitnu bankinu, a potom probio ogradu i pao u ambis.

U toj saobraćajnoj nesreći stradale su dve osobe - Podgoričanka Anđela Burzanović (19) i državljanin Velike Britanije A.N.D. (66), a dvadeset šest je povređeno.

Mesto nesreće
Mesto nesrećefoto: RINA

Putnici sa teškim telesnim povredama

Teške telesne povrede zadobili su L.B. (29) iz Ukrajine, S.K. (20) iz Podgorice, N.O. (25) iz Tivta i L.D.K. (72) i oni su smešteni na ortopedskom odeljenju, dok je N.F. (72) iz Budve zadržana na grudnoj hirurgiji.

A.S. (33) iz Ukrajine je zadobio teške telesne povrede i on je smešten na intenzivnom odeljenju, dok je J.T.K. (64) iz Velike Britanije, koja je takođe zadobila teške telesne povrede, smeštena na koronarnom odeljenju u Kliničkom centru Crne Gore.

Vozač N.S. zadobio je povrede o čijoj se težini dežurni lekar još uvek nije izjasnio, već je ovo lice zadržano na neurohirurškom odeljenju Kliničkog centra radi dodatnih provera, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Lake telesne povrede zadobilo 17 putnika

Lake telesne povrede zadobili su A.Č. (22) iz Budve, T.R. (22) iz Srbije, V.B. (48) iz Rusije, D.J.T. (19) iz Poljske, J.L. (19) iz Poljske, I.F. (40) iz Budve, S.K. (42) iz Bosne i Hercegovine, M.J. (68) iz Ukrajine, Y.O. (22) iz Ukrajine, A.M. (19) sa Cetinja, K.T. (38) iz Japana, M.L. (25) iz Engleske, E.L.K. (73) iz Švedske, G.T. (65) iz Švedske, N.M. (42) iz Podgorice i S.V. (24) iz Nikšića.

Tri putnika nisu zadobila povrede.

Mesto nesreće
Mesto nesrećefoto: RINA

Do saobraćajne nezgode je najverovatnije došlo na taj način što je vozač, krećući se pomenutim autobusom iz pravca Cetinja u pravcu Budve, te dolaskom na kritično mesto, iz za sada nepoznatih razloga, izgubio kontrolu nad autobusom i probijajući zaštitnu ogradu, sleteo u provaliju dubine oko 20 metara.

Po nalogu tužiteljke vozač N.S. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i on se obezbeđuje od strane policijskih službenika u Kliničkom centru Crne Gore, te će u zakonskom roku biti priveden na dalju nadležnost postupajućoj tužiteljki.

Bonus video:

05:31

ZAŠTO JE AUTOBUS NA PUTU CETINJE -BUDVA SLETEO U PROVALIJU?

(Espreso / Blic / Vijesti.me)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.