SPECIJALAC DOPUZAO KROZ ISKOPANI TUNEL U PODGORICI, PA OTKRIO ŠOKANTNU ISTINU: Kakav šok za sve
Prokopan tunel u Podgorici, Foto: Facebook/Dritan Abazović

istraga

SPECIJALAC DOPUZAO KROZ ISKOPANI TUNEL U PODGORICI, PA OTKRIO ŠOKANTNU ISTINU: Kakav šok za sve

Specijalac kroz tunel dopuzao u sud, zaposleni u strahu

Objavljeno:

Pripadnik Specijalne policijske jedinice danas se provukao kroz tunel koji je iskopan u privatnom stanu u podrumu zgrade u Njegoševoj ulici i koji vodi do depoa Višeg suda u Podgorici. Policajac je, istovremeno, kamerom uspeo da snimi taj, 30 metara dugi podzemni prolaz, kojim je šestoro, za sada, nepoznatih osoba spojilo podrume privatne i zgrade Vrhovnog, Apelacionog i Višeg suda u centru Podgorice.

To je portalu "Libertas" ispričao jedan od policijskih službenika, koji je uključen u istragu, koja je pokrenuta nakon što je u ponedeljak, jedan sat nakon ponoći, otkriven tunel u depou Višeg suda u Podgorici.

- Istina, kolega specijalac je vitkije građe. Gojazni ne bi mogli da prođu tim tunelom - rekao je taj policajac.

Tunel je, kaže, čitavom dužinom obložen drvenim podupiračima, koji su dodatno ojačani pur-penom.

- To se nije moglo da se završi u kratkom periodu. Kako su uspeli da pogode pravi izlaz do depoa, videćemo - rekao je portalu "Libertas" sagovornik iz policije.

Neprimećeno iskopali 30 metara

Niko od nadležnih ne zna ni kako je neprimećeno proteklo iskopavanje oko 30 metara dugog tunela, kojim su, prema poslednjim zvaničnim informacijama, šestoro osumnjičenih povezali podrume privatne i zgrade Vrhovnog, Apelacionog i Višeg suda u samom centru Podgorice.

1 / 2 Foto: Facebook/Dritan Abazović

Forenzičari su izuzimali tragove, a između ostalog, pretresali su i šut koji je pronađen u privatnom stanu u kojem je probijen tunel.

- Ništa još nemamo, veštačimo tragove - nezvanično su kazali "Libertasu" u Osnovnom državnom tužilaštvu, koje je formiralo predmet povodom događaja u Višem sudu.

Zaposleni u sudu u strahu

Predstavnici Vlade odgovornost za iskopavanje tunela svaljuju na čelnike suda, a iz sudskih institucija odgovaraju da je bezbednost u rukama Vladinog sektora.

- Nije nam svejedno. Kroz taj tunel mogao je neko da doturi eksploziv i da nas sve digne u vazduh - rekao je jedan od zaposlenih u sudu.

"Video sam kako iznose crne vreće iz ulaza"

Ni oni nisu čuli nikakvu neobičajenu buku, kao ni nekoliko stanovnika zgrade, u čijem podrumu je pronađen otvor tunela.

- Nikakvu neobičnu situaciju nismo primetili, a što smo rekli i policajcima. Pre nekoliko noći sam video da neko iznosi crne vreće iz ulaza. Možda je to bila zemlja iz tunela, a možda i obično smeće - ispričao je "Libertasu" jedan od stanara tog dela grada.

Njegov komšija pretpostavlja da je tunel probijan tokom dana.

- Tada je veća buka u ovom delu grada, što zbog velikog broja ljudi, što zbog saobraćaja. Svakako, nikakve mašine se nisu čule, osim ove koje rade na zgradi suda - rekao je on.

Da li su tada počeli i radovi pod zemljom, niko ne zna.

Bonus video:

00:10

Terazijski tunel pun vode

(Espreso/Blic/Libertas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.