POLICIJA TRAGA ZA ŠEST OSOBA: Sumnja se da su ONI kopali tunel do depoa Višeg suda u Podgorici
Crnogorska policija, Foto: Profimedia, Ilustracija

potraga

POLICIJA TRAGA ZA ŠEST OSOBA: Sumnja se da su ONI kopali tunel do depoa Višeg suda u Podgorici

Policija traga za šest osoba zbog sumnje da su kopali tunel do depoa Višeg suda u Podgorici.

Objavljeno:

Biro za operativnu koordinaciju organa obaveštajno-bezbednosnog sektora saopštio je danas da policija traži šest osoba zbog sumnje da su učestvovali u kopanju tunela ispod Višeg suda u Podgorici.

U saopštenju nakon današnje sednice Biroa navodi se da je na osnovu prikupljenih informacija u vezi sa obijanjem depoa Višeg suda u Podgorici konstatovano da se radi o najznačajnijem i najopasnijem udaru na institucije države i pravosudni sistem. Reč je, kažu, o aktivnostima sa visokim nivoom organizacije i profesionalizma, koja je podrazumevala učešće većeg broja lica različite profilacije.

Konstatovano je da su nadležni državni organi u kratkom roku preduzeli sve potrebne aktivnosti na planu utvrđivanja svih okolnosti i činjenica vezanih za predmetni događaj, kao i identifikaciju i pronalaženje lica koja su u tome učestvovali.

S tim u vezi, navodi se, preduzete aktivnosti rezultirale su pronalskom više tragova, koji će biti predmet dalje obrade i veštačenja, a ujedno se ukazuje i da se trenutno preduzimaju intenzivne aktivnosti na identifikaciji šest lica za koja se osnovano sumnja da su učestvovala u ovom događaju.

Paralelno se, kažu, preduzimaju i aktivnosti na pronalaženju nalogodavaca ovog kriminalnog poduhvata.

"Ipak, uzimajući u obzir ozbiljnost aktuelne situacije i moguće posledice, shodno odredbama Zakona o osnovama obaveštajno bezbednosnog sektora, Biro za operativnu koordinaciju je ukazao na obavezu hitnog inteziviranja svih aktivnosti organa obaveštajno bezbednosnog sektora u cilju zaštite vitalnih interesa državnih institucija", navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Konstatovano je da je lokacija na kojoj se nalazi zgrada u kojoj je smešten Viši sud, i pored viskog stepena mera fizičko-tehničkog obezbeđenja same zgrade, veoma kompleksna s aspekta različitih bezbednosnih rizika, te da se u odnosu na navedeno aktivno radi na trajnom rešavanju i obezbeđenju prostornih i infrastukturnih kapaciteta za potrebe sudskih i tužilačkih instanci.

U međuvremenu, dodaju, neophodno je da se preduzmu dodatne mera tehničkog i drugih vidova obezbeđenja zgrade u kojoj se nalazi Viši sud u Podgorici.

Zaključeno je da će organi za sprovođenje zakona, zajedničkim naporima, odlučno stati u zaštitu državnih interesa i pred lice pravde izvesti sva lica koja su učestovala u ovom kriminalnom poduhvatu.

Bonus video:

05:52

Đukanović: Crna Gora potvrdila svoj demokratski kapacitet

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.