MILICA PORENULA LAVINU, DANAS PROTEST U ZNAK PODRŠKE HRABROJ DEVOJCI: Turčin je NEPRIMERNO DODIRIVAO, a onda...
Napadnuta Milica Živković, Foto: RINA / Privatna arhiva

SRAMOTA!

MILICA PORENULA LAVINU, DANAS PROTEST U ZNAK PODRŠKE HRABROJ DEVOJCI: Turčin je NEPRIMERNO DODIRIVAO, a onda...

U znak podrške Milici Živković sutra će u Kolašinu biti održan protest, kako bi se dodatno skreNula pažnja na položaj žena kad je u pitanju bilo kakav vid nasilja nad njima i na činjenicu da ne bi trebalo da budu kažnjene ako uzvrate i na taj način se spasu od napadača

Objavljeno:

Čitav region bruji o Milici Živković iz Kolašina koju je napao turski državljanin, ona mu je uzratila u samoodbrani i kada je napadača prijavljivala policiji i sama je dobila opomenu i da plazi novčanu kaznu jer je kako je navedeno - prekoračila nužnost u samoodbrani. Ovaj slučaj zaokupio je veliku pažnju javnosti, a vršiteljka dužnosti vrhovne državne tužiteljke u Crnoj Gori, Tijana Begović, zatražila je da postupajući tužilac preduzme sve mere i ispita sve činjenice vezane za događaj u Kolašinu.

- V.d. vrhovne državne tužiteljke zatražila je da se preduzmu sve mere radi rasvetljenja svih činjenica tog događaja, a posebno onih koje se odnose na nastanak telesne povrede kod M.Ž, i u vezi sa tim eventualnog postojanja krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti. Odluka je doneta nakon analize izveštaja postupajućeg tužioca, predmeta Suda za prekršaje, kao i policijskih spisa koji se odnose na događaj koji je Kolašinka prijavila protiv stranog državljanina. Begović će kontinuirano pratiti rad nadležnog državnog tužilaštva u tom predmetu“, navodi se u saopštenju VDT Crne Gore.

Sve se dogodilo u centru Kolašina, kada su Milica i njena drugarica primetile da ih prati nepoznat muškarac, a zatim im prišao i počeo neprimereno da dodiruje Milicu, prvo po licu a zatim i po intimnim delovima tela. Hrabra Kolašinka mu se suprostavila i uzvratila fizičkom silom, zbog čega je i dobila opomenu i nočanu kaznu koja je uznemirila mnoge.

1 / 3 Foto: RINA / Privatna arhiva

- Ja sam imala sreću jer sam trenirala kik-boks i mogla sam sama da se odbranim od napadača. Da je naleteo na neku drugu devojku, koja nije bila u stanju da mu uzvrati, veliko je pitanje šta bi bilo i kako bi se sve završilo. Na ovu odluku sam se žalila, ne zbog novca koji moram da uplatim, već kako bi pravda bila zadovoljena, ali i drugim mladim ženama i nadležnim organima poslata poruka da žena ne bi trebalo da bude kažnjena ako se brani od napadača koji pokušava da je na bilo koji način ugrozi, rekla je Milica za RINU.

U znak podrške Milici Živković danas će u Kolašinu biti održan protest, kako bi se dodatno skrenula pažnja na položaj žena kad je u pitanju bilo kakav vid nasilja nad njima i na činjenicu da ne bi trebalo da budu kažnjene ako uzvrate i na taj način se spasu od napadača.

Bonus video:

03:22

MONSTRUM KOJI JE ZVERSKI TUKAO KOBILU IDE U ZATVOR! Advokatica: Aurelija ima povrede opasne po život, danima nije OTVARALA OČI

(Espreso/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.