ZATVOR I VRAĆANJE MILIONA! Marović je priznao krivicu a ovo su detalji NAGODBE sa državom!
Foto: Reuter

da li je dobro prošao?

ZATVOR I VRAĆANJE MILIONA! Marović je priznao krivicu a ovo su detalji NAGODBE sa državom!

Zbog krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret, Marović će provesti u zatvoru dve godine i platiti 50.000 evra kazne na ime budžeta
Objavljeno: 09:36h

Specijalno državno tužilaštvo objavilo je Sporazum o priznanju krivice sa bivšim funkcionerom vladajuće DPS-a Svetozarom Marovićem, kojim je okrivljeni priznao da je zloupotrebio službeni položaj i oštetio budvansku opštinu za milionske iznose.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kako se navodi u sporazumu, Marović je priznao da je u toku 2006. godine, u Budvi, organizovao kriminalnu grupu radi obavljanja krivičnih dela za koja se može izreći kazna zatvora od četiri godine ili više.

Zbog krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret, Marović će provesti u zatvoru dve godine i platiti 50.000 evra kazne na ime budžeta.

On je priznao i da je bio na čelu kriminalne organizacije koja je državni budžet oštetila prilikom gradnje Bulevara u Budvi, puta u selu Krapina i predmetima "Kopirajt i Properti Investment".

Tom nagodbom će morati da odleži deset mesci i plati 50.000 kazne, a državi vrati 1.096.000 evra državi.

Okrivljeni Marović priznao je i da je opštinu Budva oštetio prilikom izgradnje poslovnog centra "TQ Plaza" od aprila 2007. do decembra 2010. godine.

U Sporazumu se navodi da je Marović od maja 2008. godine do kraja decembra 2010. godine oštetio budvansku opsstinu kako bi preduzećima "AMD Budva" i preduzeću "Properti Montenegro" omogućio protivzakonitu dobit.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.