CRNOGORSKI TUŽILAC KATNIĆ POTVRDIO: Srpska BIA raskrinkala ruske atentatore na MILA!
Foto: Youtube/Vijesti Online

sve zasluge nosi bia!

CRNOGORSKI TUŽILAC KATNIĆ POTVRDIO: Srpska BIA raskrinkala ruske atentatore na MILA!

Crnogorski specijalni tužilac Milivoje Katnić izjavio je da su atentatori na bivšeg crnogorskog premijera Mila Đukanovića, otkriveni zahvaljujući dokazima srpske BIA
Objavljeno:

Srpska BIA ima DNK dvojice Rusa označenih za organizatore, Širokova i Vladimir Nikolajeviča Popova, dokaze da su posećivali ambasadu Rusije u Beogradu, kao i o planu likvidacije bivšeg crnogorskog premijera Mila Đukanovića, rekao je Milivoje Katnić, navodeći da su određene državne strukture Rusije umešane u pokušaj terorizma na izborni dan u Crnoj Gori, s ciljem da spreče njen ulazak u NATO.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Printskrin / bia.gov.rs

On je međutim dodao da se ti dokazi ne mogu koristiti na sudu.

Milivoje Katnić je podsetio da Tužilaštvo ima dokaze za sumnje o umešanosti pojedinih ruskih "državnih organa na određenom nivou", te da je na Rusiji da ispita o kojim se strukturama radi i da pokrene krivični postupak za ovakva nedela.

"Do sada smo imali dokaze da stoje nacionalističke strukture iz Rusije, ali su uključeni i državni organi Rusije na određenom nivou. Na ruskim državnim organima je da ispitaju o kojim se strukturama radi i da pokrenu krivični postupak za ovakva nedela", rekao je crnogorski specijalni tužilac.

Specijalni tužilac saslušava Mandića i Kneževića, SUMNJIČE IH ZA DRŽAVNI UDAR!

Deklarišući se kao rusofil, specijalni tužilac je saopštio da "veruje u rusku državu" i da će ona ispitati o kojim se strukturama radi.

Kao organizatora Katnić je označio Eduarda Širokova za kojim je rapisana poternica i saopštio da je to lažni identitet tog, kako je otkrio, "nekadašnjeg zamenika ruskog vojnog atašea u Poljskoj koji je iz te zemlje proteran zbog špijunaže 2014. godine".

"On je pripadnik vojnih ruskih struktura i mi ćemo ga tužiti", dodao je Katnić.

Precizirao je da je svedok saradnik crnogorskog tužilaštva Aleksandar Sinđelić bio "jasan" da je boravio u Moskvi i da ga je Širokov "podvrgao kontrolama da utvrdi da li je siguran za izvršenje ovoga zadatka".

"On mu je dao sve zadatke. Imamo o tome sve dokaze za sud", istakao je specijalni tužilac.

Srpska strana pribavila mnogo dokaza

Pohvalio je saradnju sa bezbednosnim službama Srbije i Tužilaštvom za organizovani kriminal koji su, kako je rekao, pribavili mnogo dokaza u ovom slučaju.

Komentarišući neizručenje jednog od osumnjičenih Nemanje Ristića Crnoj Gori iz Srbije, Katnić je rekao da je reč o "pravnom pitanju", a ne nesaradnji državnih organa dve države.

Specijalni tužilac veruje da će se Ristiću suditi u Srbiji.

Specijalno državno tužilaštvo imaće optužnicu za pokušaj terorizma na izborni dan u Crnoj Gori do 15. aprila ove godine, kada ističe zakonski rok za konačnu odluku Tužilaštva.

Specijalni tužilac je rekao da su u ovom slučaju pomogle bezbednosne službe "prijateljskih zemalja u Evropi", a posebno SAD i Velike Britanije.

Katnić je rekao da će "specijalni državni tužilac podneti optužnicu, naći dokaze i u postupku pred javnošću dokazati optužnicu".

Tužilaštvo sumnjiči 25 osoba za pokušaj terorizma i organizovanje kriminalne grupe na izborni dan, od kojih su dvojica Rusa, navodni pripadnici vojne obaveštajne službe, označeni kao organizatori.

Među uhapšenima je većina državljana Srbije, a za umešanost u plan su osumnjičena i dvojica čelnika opozicionog Demokratskog fronta.

Katnić je dodao da ne može precizirati da li će još osoba biti obuhvaćeno ovom optužnicom. Saopštio je da Tužilaštvo ima dokaze za oružje koje je uništeno "negde između Srbije i Albanije".

(Espreso.co.rs / RTS / Antena M)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.