Dikića čeka suđenje: Većina je priznala krivicu!
Foto: Dado Đilas

pripremali napad

Dikića čeka suđenje: Većina je priznala krivicu!

Tužilaštvo ne želi nagodbu sa Bratislavom Dikićem, jer se sumnjiči da je trebalo da bude ključni koordinator akcije ispred zgrade Skupštine Crne Gore, navodi ovaj podgorički dnevnik
Objavljeno:

Većina okrivljenih za pripremu terorističkih napada u Crnoj Gori potpisala je sporazum o priznanju krivice, dok bivšeg komandanta srpske Žandarmerije Bratislava Dikića čeka suđenje. Tužilaštvo neće sporazum sa Dikićem.

Grupa srpskih državljana, koja je uhapšena 16. oktobra prošle godine zbog sumnje da je pripremala terorističke napade u izbornoj noći u Crnoj Gori, potpisala je sa Tužilaštvom sporazum o priznanju krivice, a bivšeg šefa srpske Žandarmerije Bratislava Dikića čeka suđenje, piše podgorička "Pobjeda".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Pozivajući se na svoja saznanja list piše da je većina okrivljenih potpisala sporazum o priznanju krivice i uskoro će se naći pred sudom.

SRPSKI POLITIČAR UMEŠAN u zaveru u Crnoj Gori?! Na listi Tužilaštva i dvojica Rusa! (FOTO)

Tužilaštvo ne želi nagodbu sa Bratislavom Dikićem, jer se sumnjiči da je trebalo da bude ključni koordinator akcije ispred zgrade Skupštine Crne Gore, navodi ovaj podgorički dnevnik.

Ostali iz trinaestočlane grupe pristali su na kazne od tri do pet meseci zatvora.

Konačnu reč o sporazumu daće veće Višeg suda, kojem će biti dostavljene nagodbe sa okrivljenima.

Zbog učešća u pripremanju terorističkih napada u pritvoru su: Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić, Srboljub Đorđević, Aleksandar Čurović, Aleksandar Aleksić, Nikola Đurić, Siniša Ćetković, Dejan Stanojević, Miloš Aćimović, Ivica Matić i Perica Andrić.

foto: Nebojša Mandić

Kako se navodi u dokumentima Tužilaštva, kriminalnu grupu koja je trebalo da izazove krvoproliće oformili su dvojica ruskih državljana Eduard Širokov (45) iz Čita i Vladimir Popov (36) iz Kirganstaja.

U vreme planiranja napada bili su u Beogradu i dogovarali sa Aleksandom Sinđelićem detalje akcije koja bi vodila do krvoprolića na podgoričkim ulicama.

Sinđelić je priznao da je po njihovom nalogu vrbovao ljude koji su trebali da se okupe ispred parlamenta, izazovu haos, nasilno uđu u tu instituciju, pucaju u građane, a nakon toga likvidiraju tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.