AMFILOHIJE: Crnu Goru drži ŠAČICA KULAKA koji su je opljačkali, budućnost grade na BRATOUBISTVU!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

NIJE MOGAO DA ĆUTI

AMFILOHIJE: Crnu Goru drži ŠAČICA KULAKA koji su je opljačkali, budućnost grade na BRATOUBISTVU!

Mitropolit Crnogorsko-primorski kazao je i da je crnogorsko priznanje Kosova "najveća I strašna izdaja Crne Gore"
Objavljeno: 10:15h

Amfilohije je to kazao tokom služenja molebana u hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, posle dočeka pravoslavne Nove godine, odnosno Nove godine po starom, Julijanskom kalendaru.

- Južnoslovenski komunizam, kao jedna velika ideja, nije uspela zato što nije bilo Božijeg blagoslova. Zato što se temeljila na ubistvu Boga u ljudima. Zato je sve što su stvarali njeni sinovi oteto, opljačkano je - kazao je mitropolit Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, a prenose podgorički mediji.

Po njegovim rečima, to je slučaj sa svim južnoslovenskim narodima, pa i sa Crnom Gorom.

foto: News1

- Danas u Crnoj Gori imamo šaćicu kulaka, bogataša koji su je opljačkali i obogatili se preko noći opljačkavši i otevši ono što nije njihovo. Njihovi oci su ubijali buržoaziju, a oni su sada nova buržoazija. Grade novu budućnost na otimanju, bratoubistvu - rekao je Amfilohije.

Mitropolit, koji je oštar protivnik članstva Crne Gore u NATO-u, osvrnuo se u obraćanju i na to pitanje i Severnoatlanski savez i novi svetski poredak uporedio s "krstaškim ratovima, inkvizicijom, Napoleonom, fašizmom, nacizmom, komunizmom...!".

- Ono što su radili krstaški ratovi, inkvizicija, Napoleon, fašizam, nacizam i komunizam, to je ono što sada ovaj novi globalni poredak radi. Istim putevima, istim metodama, novim pravilima, bombardovanjima Srbije i Crne Gore, otimanjem Kosova i Metohije - naveo je Amfilohije.

foto: Beta

Pomenuo je stav da je crnogorsko priznanje Kosova "najveća I strašna izdaja Crne Gore".

Oko stotinu ljudi sinoć je po hladnom vremenu u centru Podgorice dočekalo Novu godinu po Julijanskom kalendaru.

Doček je organizovao opozicioni Demokratski front (DF), a pridružio im se i nekadašnji premijer SR Jugoslavije Momir Bulatović.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.