CRNA GORA JE SRPSKA DRŽAVA! Zbog ove izjave je đak dobio KECA, a drugovi iz odeljenja su imali BURNU reakciju!
Foto: Profimedia

sjedi jedan!???

CRNA GORA JE SRPSKA DRŽAVA! Zbog ove izjave je đak dobio KECA, a drugovi iz odeljenja su imali BURNU reakciju!

Rade Račić (13), učenik sedmog razreda u Podgorici, dobio je jedinicu iz istorije kada je lekciju o nastanku Crne Gore započeo rečenicom da je ona srpska država
Objavljeno:

- Upravo tako se desilo. Naime, to će biti prvi put u istoriji ovdašnjeg obrazovnog sistema da učenik dobije negativnu ocenu, a da zaprvo nastavnik nije znao - priča za "Blic" otac malog Radeta Veljko Račić.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Priča ide ovako: "Račiću, reci mi nešto o nastanku Crne Gore?".

- Crna Gora je prva srpska država koja se prije zvala…

Tada ga je nastavnik prekinuo i povikao:

- Stani, stani, stani, đe to piše u knjizi?

Rade je tada odgovorio nastavniku.

- Ne piše niđe, nastavniče, to sam u kući naučio, to svi znaju, na šta je nastavnik njemu rekao:

- Sjedi, evo ti jedan!"

foto: Printscreen/Youtube

Veljko Račić dodaje da ni on a ni supruga nisu kritkovali Radeta. Čak mu je mama kupila nove patike. On savetuje roditelje da čuvaju svoju decu i da ih vaspitavaju nepokolebljivo u duhu tradicionalnih vrednosti i temeljnih opredeljanja.

- Kada je sin doneo jedinicu, kao pripadnici najugroženije etničke grupe u Evropi, što srpska zajednica u Crnoj Gori i jeste, osećali smo se tužno, ali bez ikakvog osećaja mržnje ili osvetoljubivosti. Crna Gora preživljava poslednjih godina svoje najtamnije časove, i to se svakodnevno i u brojnim drugim primerima potvrđuje - kaže Veljko.

Inače, kako je mali Rade preneo, većina drugara je ustala i aplaudirala mu, a nastavnik je bio šokiran, rezigniran i ljut…

- Radu je bilo krivo, ali kaže da ne odustaje od istinite istorijske činjenice da je Crna Gora srpska država. Diskriminacija Srba u svakom smislu i pogledu je nešto što više nije nikakva novost. Ovo, naravno, nije dobro ni sveukupno za državu koja pledira na nekakve šire integracije, a nepravedno je i prema trećini crnogorskih građana. No, po onoj staroj: "Krst nositi nama je suđeno, strašne borbe sa svojim i tuđinom" - zaključuje Račić.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.