HRVATICA UHAPŠENA ZBOG KRAĐE: Opljačkala porodičnu kuću kod Gradiške
Ilustracija, Foto: Profimedia

INCIDENT

HRVATICA UHAPŠENA ZBOG KRAĐE: Opljačkala porodičnu kuću kod Gradiške

O svemu je obavešten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naredio da se osumnjičena ispita, te da se protiv nje dostavi izveštaj

Objavljeno:

Policijska uprava Gradiška saopštila je da je državljanka Hrvatske V.A. uhapšena zbog sumnje da je počinila krivično delo teška krađa.

Policijskoj stanici Nova Topola, 5. februara oko 18.35, prijavljeno je da je iz kuće privatnog vlasništva otuđen novac u iznosu od oko 2.000 KM, piše Srpskainfo.

- Radeći na rasvetljavanju navedenog krivičnog dela, policijski službenici su operativnim radom na terenu došli do saznanja da je V.A. počinila krivično delo teška krađa na način da je pronašla sakriven ključ na području oko ulaza u kuću stanovanja oštećene, ušla u unutrašnjost i iz iste otuđila novac – saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Gradišci, obavljen je pretres kuće u mestu Nova Topola, koju koristi osumnjičena. Tokom pretresa policija je pronašla i oduzela predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

O svemu je obavešten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naredio da se osumnjičena ispita, te da se protiv nje dostavi izveštaj.

Državljanka Hrvatske bi u toku dana trebala biti predana u nadležnost Ministarstva sigurnosti BiH na dalje postupanje.

Policijska uprava Gradiška ujedno je apelovala na građane da zaštite svoju imovinu, te da ne ostavljaju ključeve ispod otirača, u obući, saksijama za cveće i slično, jer kriminalci kako navodi, itekako znaju za skrivanje ključeva na tim mestima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.