OPŠTA FRKA NAKON NAPADA NA DRAŠKA STANIVUKOVIĆA: Sprema se nešto žestoko!
Branislav Borenović, Foto: printscreen

oštro

OPŠTA FRKA NAKON NAPADA NA DRAŠKA STANIVUKOVIĆA: Sprema se nešto žestoko!

Prema njegovim rečima, u svakom demokratskom društvu nosilac tako visoke i značajne pozicije bio smenjen odmah posle napada

Objavljeno:

Predsednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović izjavio je da ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač treba da bude smenjen, nakon što bude potvrdjena optužnica protiv njega, koju je podnelo Okružno tužilaštvo zbog Lukačevog fizičkog napada na nekadašnjeg poslanika u parlamentu RS Draška Stanivukovića.

"S obzirom na to da je optužnica konačno podignuta, i to protiv ministra unutrašnjih poslova, po potvrdjivanju optužnice najmanje što treba da bude uradjeno jeste da ovakav ministar odmah bude razrešen s funkcije", izjavio je Borenović, saopšteno je iz PDP-a.

Prema njegovim rečima, u svakom demokratskom društvu nosilac tako visoke i značajne pozicije bio smenjen odmah posle napada.

Lider PDP-a je još naveo da činjenica da je Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv ministra unutrašnjih poslova RS "daje nadu da nema nedodirljivih, da se pravosudje budi i potvrdjuje da u pravosudnim institucijama ima pojedinaca koji rade svoj posao po zakonu".

"Napad usred sednice Narodne skupštine RS je prenošen uživo i hiljade gradjana su svedočili udarcu i pretnjama koje je izrekao Lukač", naveo je Stanivuković.

Banjalučko Okružno javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv ministra unutrašnjih poslova RS zbog fizičkog napada na Draška Stanivukovića (PDP), bivšeg poslanika u Narodnoj skupštini RS i sadašnjeg gradonačenika Banjaluke.

Prema optužnici, koja je objavljena u pojedinim banjalučkim medijima, Lukač se tereti da je počinio krivično delo "ugrožavanje sigurnosti" i nanošenje "telesnih povreda".

Lukač je udario Stanivukovića na sednici Narodne skupštine RS, održanoj 23. decembra 2019. godine, na kojoj se raspravljalo o Programu reformi BiH, odnosno daljoj sardanji BH i NATO.

Bonus video:

02:55

NEĆE PROĆI NEKAŽNJENI? Očekuje se još OPTUŽNICA protiv ZLOČINACA OVK? Svi odgovorni pred SUD! (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.