Parlament izglasao: Nema više belog hleba u BIH (FOTO)

biće proje

Parlament izglasao: Nema više belog hleba u BIH (FOTO)

Ukidanje plata po isteku mandata funkcionera podržali su delegati iz bošnjačkog i srpskog naroda, tri delegata iz hrvatskog naroda bila su protiv, dok se jedan hrvatski delegat "uzdržao od glasanja"
Objavljeno:

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je usvojio izmene Zakona o naknadama i platama u institucijama BiH kojim je predviđeno ukidanje "belog hleba" - plate do godinu dana od isticanja mandata funkcionera. Bosanac istripovao da je Rambo: Pobio se u kafani, pa otišao kući po zolju da ih digne u vazduh! Delegati su sa devet glasova "za", tri "protiv" i jednim uzdržanim podržali ukidanje člana zakona kojim su izabrani funkcioneri i nosioci funkcija, do godinu dana posle prestanka mandata imali pravo na platu. Ukidanje "belog hleba" podržali su delegati iz bošnjačkog i srpskog naroda, tri delegata iz hrvatskog naroda bila su protiv, dok se jedan hrvatski delegat "uzdržao od glasanja". Izmene zakona kojim se ukida ova naknada predložio je Savez za bolju budućnost (SBB).

Tokom rasprave, Zdenka Džombas iz Kluba Hrvata kazala je da su hrvatski delegati tražili da Ministarstvo finansija, odnosno Savet ministara BiH dostavi kompletan, sveobuhvatan zakon koji bi sadržao i izmene zakona koji se odnose na ukidanje takozvanog "belog hleba". (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.