NOVA PREPIRKA VUČIĆA I IZETBEGOVIĆA: Nema govora o promeni granica!
Aleksandar Vučić i Bakir Izetbegović, Foto: Fonet

sastanak u mostaru

NOVA PREPIRKA VUČIĆA I IZETBEGOVIĆA: Nema govora o promeni granica!

Ovaj put tema razilaženja je bila utvrđivanje granica između BiH i Srbije

Objavljeno:

Na konferenciji za medije u Mostaru ponovo su se verbalno sukobili član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ovaj put tema razilaženja je bila utvrđivanje granica između BiH i Srbije.

Izetbegović je otvoreno kazao kako da kod hidrocentrala na Drini nema govora o promeni granice, ali da se mora iznaći način za funkcionisanje tih hidrocentrala. Kako kaže, predsednici zemalja ne mogu takve probleme rešiti jer tim pitanjem treba da se bave eksperti, a ne političari. On je istakao da ako se ne nađe rešenje zemlje mogu problem rešiti putem međunarodne arbitraže od koje BiH uopše ne beži. Vučić je rekao da Izetbegović ne iznosi istinu i da Srbija nije tražila da se zvrši devijacija granice, odnosno da je ponudila BiH plodniju zemlju u zamenu.

On je rekao da je BiH to odbila nakon čega je Srbija tražila da granica ide sredinom toka reka Drine i da ima pravo službenosti provoza i korištenja. Podvukao je da ovde nije reč da neko hoće deo teritorije BiH i da se nada kako će zemlje postići dogovor. Vučić smatra da pitanje državne granice nije pitanje loših odnosa među Bošnjacima i Srbima već da je reč o jednostavnom pitanju.

Zahvalio se Izetbegoviću koji je rekako kako u narednih sedam meseci nije realno očekivati rešavanje ovog problema zbog izbora u BiH. Kako kaže, u Srbiji nisu izbori i zvanični Beograd je spreman na pregovore. Nakon njega javnosti se ponovo obratio Izetbegović koji je čestitao Vučiću pojedu na izborima u Beogradu te još jednom ponovio da državna granica nije stvar predsednika zemalja i da mu nije jasno zbog čega u ovom slučaju ne bi se aktivirale komisije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.