EKSPLOZIJA PRED PONOĆ: Posle tuče bacio bombu na kuću čoveka koji čak nije ni učestvovao u makljanju!
Foto: Fonet

na svu sreću, nema žrtava

EKSPLOZIJA PRED PONOĆ: Posle tuče bacio bombu na kuću čoveka koji čak nije ni učestvovao u makljanju!

Samo pukom srećom su izbegnute žrtve i teže povrede

Objavljeno: 14:51h

U tuči koja je sinoć izbila u mestu Rašljani kod Brčkog, povređeno je više osoba, a tokom incidenta bačena je i ručna bomba ispred jedne porodične kuće.

Prema informacijama iz Policije Brčko distrikta, oko 23.20 prijavljeno je da je došlo do tuče više osoba u Rašljanima u blizini fudbalskog stadiona.

Policija je, odmah nakon prijave, izašla na mesto događaja, te prikupila informacije i dokaze koji su ukazali na to da je najpre došlo do tuče, a potom i eksplozije ručne bombe.

Prema prikupljenim saznanjima, u tuči su, sa jedne strane, učestvovale osobe S. T. (33) i A. T. sa područja Rašljana, a sa druge A. M. (51), H. M. (31) sa područja Gradačca i S. M. (24) sa područja Srebrenika. Tokom tuče svi su učesnici povređeni.

A. M., H. M. i S. M. su se sklonili u kuću jednog od meštanina Rašljana, koja im je bila najbliža, da bi S. T. ispred njegove kuće bacio ručnu bombu.

Prilikom detonacije bombe oštećen je automobil golf, a bombaš je pobegao u nepoznatom pravcu.

- U Zdravstvenom centru u Brčkom konstatovano je da je S. T. zadobio lake telesne povrede. Takođe, konstatovano je da su i H. M. i S. M. zadobile lake telesne povrede, te su pozvani u policiju, dok je A. M. zadobio teške telesne povrede i zadržan je na lečenju u bolnici u Brčkom - kazali su iz policije, piše Faktor.

O svemu je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH, pod čijim nadzorom je u ranim jutarnjim satima obavljen uviđaj. Policija radi na rasvetljavanju krivičnih dela učestvovanje u tuči i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materijal.

O svemu su obavešteni policaji na terenu, koji su u veoma kratkom vremenskom periodu pronašli i uhapsili S. T., te ga priveli u policijsku stanicu, radi kriminalističke obrade.

(Espreso.co.rs / Izvor: Faktor.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.