MARKO SE VRATIO IZ NEMAČKE RAZOČARAN: Tamo se mnogo radi, bio sam prazan, dođeš kući i opet na posao! (VIDEO)
Foto: Screenshot:Deutche Welle

nije mu se dalo

MARKO SE VRATIO IZ NEMAČKE RAZOČARAN: Tamo se mnogo radi, bio sam prazan, dođeš kući i opet na posao! (VIDEO)

- Uvek sam gledao da se vratim. Mislio sam na šetnje sa psom, da vidim svoje društvo, da mogu s njima da popijem kafu - kaže on

Objavljeno: 09:37h

Marko Bagarić iz Tomislavgrada je posle srednje škole odlučio da ide u Nemačku i da pokuša da izgradi život u toj zemlji.

Kako je ispričao za Deutsche Welle, s vremenom je shvatio da život u Njemačkoj nije za njega.

- Živiš radnu nedelju od ponedjeljka do petka i fokusiran si na rad, na dolazak kući, spavanje, buđenje, na isti posao. Petak, subote, nedelje izlaziš, šta ja znam, živiš od plate do plate... - rekao je.

Ipak, kaže da u Nemačkoj nije tako loše: svidelo mu se što mu niko nije prigovarao i nije dobijao "glupe komentare" na poslu o tome kakav je u privatnom životu. Radio je na gradilištu, postavljao klima uređaje i spremao po kućama...

- Uvek sam gledao da se vratim. Mislio sam na šetnje sa psom, da vidim svoje društvo, da mogu s njima da popijem kafu. Nije me zanimalo ništa čime bih sebe formirao, a bio prazan iznutra - kaže.

Dodao je da ima dobrog oca i dedu i da se uz malo truda može uspeti i u Bosni i Hercegovini.

- Ostajem u BiH da se formiram kao osoba. Okrenuo sam se drugim stvarima, idem da radim, da studiram. Sad sam zadovoljan životom koji vodim - rekao je.

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.