NUSRETA JE MUSLIMANKA KOJA JE PREŽIVELA PAKAO, JER JE BILA NA STRANI SRBA: Silovali su mene, silovali su i muškarce, sve sam gledala! (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

krvave ratne priče

NUSRETA JE MUSLIMANKA KOJA JE PREŽIVELA PAKAO, JER JE BILA NA STRANI SRBA: Silovali su mene, silovali su i muškarce, sve sam gledala! (VIDEO)

Nije htela da napusti Srbe i zato je doživela neviđenu torturu od svog naroda

Objavljeno: 10:17h

Nusreta Mujkić je muslimanka iz Broda koja je tokom rata u Bosni i Hercegovini bila u zarobljeništvu, gde je preživela pravi pakao, silovanje, tuče, torture.

Kako kaže, nije htela da se preda "ustašama i balijama", pa je krenula sa prijateljima u proboj kroz šumu, kroz hrvatske i muslimanske linije. A pošto nisu znali put, izgubili su se i zarobili su ih.

MENE JE SILOVAO MUSLIMAN, A SIN SE UBIO ZBOG SVEGA ŠTO JE DOŽIVEO S 15 GODINA! Suze Slobodanke Mladić govore o paklu kroz koji je prošla Bosna!(VIDEO)

Bila je prvo u nekom vatrogasnom domu u jednom selu. Kada je trebalo da je prebace u Bosanski brod uspela je da pobegne. Na suđenju u Sarajevu potcenjivali su je jer je na strani Srba, govorili da nije podobna za suđenje, ali za nju je bila čast svedočiti u korist Srba.

Poslušajte u videu priču Nusrete Mujkić iz zarobljeništva:

- Čula sam da treba da me ubiju jer sam bila jedina muslimanka među Srbima, i za muslimane i Hrvate sam bila pogrešna osoba, nije trebalo da budem živa, jer će oni imati problema ako ja preživim logor. Bog mi je dao snagu da uspem da pobegnem iz tog logora, da ostanem živa i da svedočim protiv Hrvata i muslimana, i kažem šta su sve Srbi doživljavali. Mislim da nijedna muslimanka i Hrvatica nije prošla ono što sam ja prošla u logoru, i to ne bih poželela ni najvećem dušmaninu. Ponosim se što sam muslimanka i što sam svedočila u korist Srba, to je za mene čast - rekla je Mujkićeva.

Ona je za "Espreso" rekla da su silovanje, tuče i tortura u zarobljeništvu trajali tri i po meseca.

foto: Espreso

- Zarobili su me jer sam ostala sa Srbima u srpskom selu. Bila sam za njih izdajica. Radila sam u restoranu sa Srbima, zato su me Hrvati i muslimani tako doživljavali, mislili su da prenosim njima sve, a ja nisam imala pojma gde su oni na liniji - govori Mujkićeva, muslimanka nad kojom su se muslimani i Hrvati iživljavali.

Ona ne zna, kao ni ostale žrtve kako je preživela zarobljeništvo, u kojem je najgore bilo silovanje.

- To je bilo najteže. Gledala sam i kako druge žene siluju, kako teraju muškarce da siluju muškarce, kako čovek svoju ženu siluje u logoru, ali i kako drugi njegovu ženu siluju. To je bila prava strahota. Ko nije to doživeo, ne može ni zamisliti kako to izgleda. Zločinac koji je mene silovao je dobio 10 godina, ali to je malo. Da je to bio Srbin dobio bi sigurno doživotnu robiju za ta dela koja je napravio. To me najviše boli, što oni samo Srbe optužuju, i što oni dobijaju mnogo teže kazne od Hrvata i muslimana. Meni dlaka sa glave ne fali kod Srba i od njih. Imam veliko poštovanje prema njima. Boli me nepravda mnogo, i to je za mene najveća bol - rekla je Mujkićeva.

(M. R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.