IZETBEGOVIĆ SE OGLASIO POSLE PRESUDE ORIĆU: Licemerno je napadati pravosuđe BiH zbog nepostojanja dokaza
Foto: Profimedia

REAKCIJA

IZETBEGOVIĆ SE OGLASIO POSLE PRESUDE ORIĆU: Licemerno je napadati pravosuđe BiH zbog nepostojanja dokaza

Komentarišući presudu Naseru Oriću član Predsedništva Bakir Izetbegović je rekao da oni koji kritikuju pravosuđe BiH nastoje izjednačiti krivicu

Objavljeno: 17:51h

- Onima koji izriču teške reči i optužbe na račun sudova i presuda svrsishodnije bi bilo da se iskreno zapitaju zašto međunarodni i sudovi BiH dosledno donose presude kojima iste ljude oslobađaju od istih optužbi. Očito je da je to tako zato što nema dokaza da su optuženi pripadnici Armije RBiH počinili zločine koji im se stavljaju na teret. I zato su sudske odluke - i u Hagu, i u Ženevi, i u Londonu, i u Beču, i u Sarajevu - takve kakve jesu - naveo je u pisanoj izjavi za Fenu Bakir Izetbegović.

On ističe da je krajnje licemerno napadati pravosudne institucije zbog nepostojanja dokaza kojima bi se sudskim putem mogla revidirati istina i izjednačiti krivica za zločine počinjene u Bosni i Hercegovini.

Bivšem komadantu tzv Armije BiH Naseru Orići i saradniku Sabahudinu Muhiću se pred Sudom BiH u prethodne dve godine sudilo po optužbi da su 1992. godine u okolini Srebrenice počinili ratni zločin nad Srbima. Oslobađajuća presuda izazvala je brojne reakcije zvaničnika iz Srpske i iz Srbije.

(Espreso.co.rs / Fena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.