TO JE NAŠE PRIRODNO PRAVO! Dodik najavio ujedinjenje sa Srbijom!
Foto: Nebojša Mandić

nova provokacija

TO JE NAŠE PRIRODNO PRAVO! Dodik najavio ujedinjenje sa Srbijom!

Dodik, koji je i čelnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata, rekao je kako ne zna hoće li se ujedinjenje dogoditi za vreme njegovog života, ali da je to dogoditi

Objavljeno:

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik ponovio je tvrdnje da će Republika Srpska i Srbija jednoga dana biti jedna država, prenose u nedelju mediji u Banja Luci.

"Verujem da će Beograd i Banja Luka u budućnosti jednom biti u jednoj državi. To je prirodno, fer i pošteno", rekao je Dodik za ruski Sputnik, kako ga citira Radio televizija Republike Srpske.

Dodik: Haradinaj provocira, Bosna ne može da prizna Kosovo!

Dodao je da su danas okolnosti drugačije, ali je pri tome odbacio mogućnost da ujedinjenje Republike Srpske i Srbije ne smatra idealom. Dodik, koji je i čelnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata, rekao je kako ne zna hoće li se ujedinjenje dogoditi za vreme njegovog života, ali da je to dogoditi.

"Zato i postoje Republika Srpska i Srbija i zato će sasvim prirodno biti jednog dana i drugima oko nas koji su protiv toga, da shvate kako je to naše prirodno pravo, pravo nacije ovog naroda i ove dvije države, Republike Srpske i Srbije, da imaju pravo na to", istaknuo je Dodik.

Na upit novinara Sputnika o sankcijama koje mu je uvela bivša američka administracija izrazio je uverenje da će skoro biti skinute, dodajući da mu je žao što nije nazočio ceremoniji inauguracije američkog predsednika Donalda Trampa. Kazao je da su njegov odlazak u Washington sprečili ljudi iz bivše američke administracije

(Espreso.co.rs / Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.