STRAVIČAN HOROR U BANJALUCI: Silovana žena rodila mrtvu bebu!
Foto: Pixabay.com

užasno!

STRAVIČAN HOROR U BANJALUCI: Silovana žena rodila mrtvu bebu!

Šokantna dojava o mrtvoj bebi pronađenoj u automobilu podigla je banjalučku policiju na noge!

Objavljeno:

Dojava je Policijskoj upravi Banjaluka upućena 8. septembra oko 23.30.

- U pozivu policiji navodilo se da se u automobilu parkiranom u prigradskom naselju Prijakovci kod Banjaluke nalazi mrtva beba, te da okolnosti smrti nisu poznate - otkriva za „EuroBlic“ izvor blizak policiji.

ZBOG STRAVIČNIH OPTUŽBI GORI FEJSBUK: Dečak koji nije jeo tri dana rasplakao je region, ali priča iz Bosne IMA OBRT!

Odmah je obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i upućena je patrola koja je utvrdila da se u automobilu porodila Banjalučanka M. V. (34) i da je beba umrla tokom poroda.

- Obzirom da se radilo o osobi koja je u kategoriji nemoćnih lica pokrenuta je istraga da se utvrdi ko je otac bebe, odnosno da se utvrdi da li se u konkretnom slučaju radilo o silovanju što je na kraju, nažalost i potvrđeno - naveo je izvor „EuroBlica“ iz istrage.

foto: Pixabay.com

Zbog obljube nad nemoćnim licem, odnosno Banjalučankom koja je rodila mrtvu bebu uhapšen je Dragan Ćurguz (21) iz Banjaluke.

Ćurguz je tokom kriminalističke obrade u Policijskoj upravi Banjaluka priznao da je počinio obljubu nad M. V. nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

Iz PU Banjaluka je za „EuroBlic“ kratko potvrđeno da će protiv osumnjičenog u narednom periodu biti podnesen izveštaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Beživotno telo bebe je po naredbi dežurnog tužioca upućeno na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu RS gde je konstatovano da je uzrok smrti bebe bilo gušenje.

Izvor „EuroBlica“ iz istrage objašnjava da se nesrećna devojka počela porađati u kući, te da je otac odmah u autu povezao do Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske, ali je već bilo kasno.

foto: Pixabay.com

- Devojka se porodila u autu, a porođaji kada beba krene napolje sa nogicama su teški i kada se rade u bolničkim uslovima, a ne u uslovima u kojima se porodila ta devojka - naveo je izvor iz istrage.

Navodi kako će u narednom periodu uz pomoć DNK analize biti utvrđeno ko je pravi otac deteta.

Banjalučanka M.V. je nakon teškog poroda prevezena u Univerzitetsko-klinički centar RS, gde je zadržana na lečenju.

Zatvorska kazna

Krivični zakon Republike Srpske je za obljubu nemoćne osobe zapretio kaznama od dve do maksimalno deset godina zatvora.

- Ko nad drugim licem izvrši obljubu ili s njom izjednačenu polnu radnju iskoristivši duševno oboljenje, nedovoljnu duševnu razvijenost, duševnu poremećenost, nemoć ili kakvo drugo stanje tog lica usled kojeg ono nije sposobno za otpor, kazniće se kaznom zatvora od 2 do 10 godina - navodi se u KZ RS.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.