Maloletnik se hvalio pištoljem, pa razneo konobaru glavu i ranio dvoje! Jeziva tragedija trese BALKAN!
Foto: Dragan Kadić

KATASTROFA!

Maloletnik se hvalio pištoljem, pa razneo konobaru glavu i ranio dvoje! Jeziva tragedija trese BALKAN!

Prema nezvaničnim saznanjima Saavić, koji je radio kao konobar u "Rubinu", pogođen je u glavu i na mestu je ostao mrtav

Objavljeno:

Bojan Savić (21) iz Donje Slatine u Republici Srpskoj ubijen je u četvrtak oko 2.30 u kafe baru "Rubin" u Batkuši kod Šamca, dok su Bojana Žabarac (23) i Čedomir Jović (21) ranjeni. Sve troje su pogođeni jednim istim hicem koji je slučajno ispalio maloletni A. F. (17), pokazujući pištolj "tetejac".

Prema nezvaničnim saznanjima Savić, koji je radio kao konobar u "Rubinu", pogođen je u glavu i na mestu je ostao mrtav. Radilo se o prostrelnoj rani i zrno je potom pogodilo Bojanu u prst desne ruke, a Jovića u levu podlakticu. Oboje su prevezeni u Dom zdravlja u Šamcu gde su zbrinuti i konstatovane su im lakše telesne povrede.

ISTRAGA I DALJE TRAJE! Ubistvo Olge Lovrić ispred centra za socijalni rad i dalje NERAZJAŠNJENO???

Maloletnik je bio redovan gost "Rubina" i dobro je poznavao konobara i ranjene goste. Tokom večeri u kafić je doneo pištolj "tetejac", kalibra 7,62 milimetra. Držao je oružje u torbici, a onda je počeo da se "hvali" i da ga pokazuje konobaru i drugim gostima.

Svedoci kažu da ga je konobar više puta upozoravao da ostavi pištolj rečima: "Skloni to, neko će stradati...". Međutim, mladić je u šali nastavio da navaljuje i u jednom trenutku je izvadio pištolj iz torbice i stavio na sto.

- Konobar je nastavio da ga upozorava da skloni oružje, a u jednom trenutku mu je rekao: "Ako već hoćeš u nekog da ga uperiš, uperi ga u mene ja se ne bojim". Mladić je cev okrenuo prema glavi konobara, a onda je došlo do opaljenja i tragedije - pričaju svedoci, koji su insistirali na anonimnosti.

Portparol PU Bijeljina Aleksandra Simojlović kaže da je Policijska stanica Šamac u 2.30 primila prijavu da je u ugostiteljskom objektu u mestu Batkuša opština Šamac, došlo do upotrebe vatrenog oružja.

foto: Stefan Jokić

- Prilikom korišćenja pištolja od strane sedamnaestogodišnjeg maloletnika smrtno je stradala jedna osoba, a dve su povređene. U toku je istraga radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog događaja u kojem je nažalost izgubljen ljudski život - rekla je Aleksandra Simojlović.

BIO POD DEJSTVOM ALKOHOLA

Nakon ubistva maloletnik je uhapšen, ali još nije donesena tačna kvalifikacija krivičnog dela, jer se utvrđuje da li se radilo o nehatu. Tokom uviđaja je utvrđeno i da je osumnjičeni mladić bio pod dejstvom alkohola i na licu mesta je "naduvao" 0,8 promila. Zbog toga je od njega uzet i uzorak krvi koji je upućen na veštačenje.

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.