HAOS U BOSNI! Lovci ubili sveštenika, mislili da je divljač!
Foto: profimedia

bizarno

HAOS U BOSNI! Lovci ubili sveštenika, mislili da je divljač!

Tridesetšestogodišnji Admir Vuković iz Zavidovića, koji je bio imam u Tomislavgradu, preminuo je u utorak uveče u mestu Stog pored regionalnog puta Zavidovići - Olovo, nakon što je grupa lovaca greškom ispalila hitac u njegovom pravcu

Objavljeno:

Kako Klix.ba saznaje, Admir ef. Vuković i Mesud Krajnić nisu bili zajedno s osumnjičenima koji su lišeni slobode nakon sinoćnjeg događaja, a čitav događaj je bio samo splet nesrećnih okolnosti.

Naime, osumnjičeni P. H. i P. E. su Vukoviću i Krajniću došli iza leđa te su, misleći da se radi o divljači, pucali u njihovom pravcu.

Meštani Zavidovića za Klix.ba su izjavili da su i osumnjičeni iz izuzetno poštene porodice te da je događaj samo splet nesrećnih okolnosti zbog slabe vidljivosti na tom području.

Dežurni tužilac Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona je na mestu događaja i u toku je uviđaj koji je počeo rano jutros.

- Obe osobe su lišene slobode i danas će biti predate u nadležnost Kantonalnog tužilaštva na dalje postupanje uz Izveštaj o počinjenim krivičnim delima ubistva i lake telesne povrede. Dežurni tužilac će nakon primanja izvještaja i ispitivanja osumnjičenih odlučiti o upućivanju mere pritvora - kazala je za Klix.ba stručna saradnica za odnose s javnošću Tužilaštva ZDK Naila Muratović.

Obdukcija tela Admira Vukovića će obavljena u Tuzli nakon završenog uviđaja, a u narednim danima bit će poznato i više detalja o tome o kakvoj se vrsti krivolova radilo na navedenoj lokaciji.

Vuković je rođen u Zavidovićima, a osam godina je bio imam u džematu Mokronoga Medžlisa islamske zajednice Tomislavgrad. U Zavidoviće je došao za bajramske blagdane kako bi bio sa sestrom i porodicom, a u utorak uveče uputio se u lov sa zetom Mesudom Krajnićem koji je nakon sinoćnjeg događaja smešten u Kantonalnu bolnicu Zenica gde su mu konstatovane lakše telesne povrede.

Amer ef. Jugo, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Tomislavgrad, za Klix.ba je kazao da je informaciju o smrti Admira ef. Vukovića saznao jutros u 7 sati od džematlija.

- On je volwo lov i redovno je slobodno vreme ispunjavao lovom, a osim toga bavio se i pčelarstvom. Bio je predan radnik, što se moglo videti i oko njegove kuće i u haremu džamije o kojoj se brinuo. Vest da je preminuo svima nam je teško pala - kazao je ef. Jugo.

Iza Vukovića su ostali supruga Amra i dvoje dece, petogodišnji sin i osmogodišnja ćerka.

- Bio je vredan, podigao je infrastrukturu džemata, bio predan džematu i poslu, a magistrirao je u Velsu. Za nekoliko dana trebalo je biti tačno osam godina koliko je u službi u Medžlisu islamske zajednice Tomislavgrad - zaključio je ef. Jugo.

(Espreso.co.rs / Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.