TUŽNA PRIČA ALISE: Sin joj se ubio zbog vršnjačkog nasilja, a sada je i ona preminula!
Foto: Youtube / Printscreen

smrt nakon teške bolesti

TUŽNA PRIČA ALISE: Sin joj se ubio zbog vršnjačkog nasilja, a sada je i ona preminula!

Nakon samoubistva sina (14), Mahmutović se borila protiv vršnjačkog nasilja sa suprugom Dubravkom Lovrenovićem, koji je preminuo u januaru

Objavljeno:

Alisa Mahmutović, majka dečaka Mahira Rakovca, čije je samoubistvo u decembru 2015. godine potreslo javnost u Bosni i Hercegovini i regionu, preminula je sinoć na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla nakon teške bolesti.

LEKAR GA JE ZEZNUO ZA SVE PARE! Bosanac nosio makaze u stomaku 9 godina zbog ove greške!

Dečakov očuh, akademik Dubravko Lovrenović, preminuo je od raka, u januaru ove godine.

Alisa Mahmutović rođena je 1977. godine u Tuzli. Studije bosanskog jezika i književnosti završila je 2001. godine na Filozofskom fakultetu u Tuzli i stekla zvanje profesora bosanskog jezika i književnosti.

Školovanje je nastavila na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje se 2002. godine upisala na Postdiplomske doktorske studije lingvistike. Godine 2008. odbranila je doktorsku disertaciju pod naslovom "Jezik bošnjačke usmene epike".

Bila je zaposlena na filozofskim fakultetima u Tuzli i Zenici, Islamskom pedagoškom fakultetu, Institutu za jezik u Sarajevu i Srednjoj muzičkoj školi u Tuzli.

Alisa Mahmutović i Dubravko Lovrenović dospeli su u fokus javnosti nakon samoubistva 14-godišnjeg Mahira.

Mahmutović i Lovrenović su tvrdili da je Mahirova smrt posledica vršnjačkog nasilja koje je doživio u školi. Kasnije su učestvovali u akcijama protiv vršnjačkog nasilja u školama.

Lovrenović je preminuo u januaru, u 61. godini, od posledica raka.

On je bio redovni profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, Odsek za istoriju, gde je predavao Opštu istoriju srednjeg veka. Obavljao je i funkciju ministra kulture i sporta od 2010. do 2012. u Vladi Kantona Sarajevo.

Od 2012. godine bio je dopisni član Akademije nauka i umetnosti Bosne i Hercegovine. Objavio je desetine naučnih i publicističkih radova.

Bio je dugogodišnji član Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine.

Nakon samoubistva sina (14), Mahmutović se borila protiv vršnjačkog nasilja sa suprugom Dubravkom Lovrenovićem, koji je preminuo u januaru

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.