ZABELELO SE U BIH USRED APRILA: Evo gde je sve pao sneg, poseban oprez se preporučuje u ovim delovima
Sneg / ilustracija, Foto: RINA

sneg u aprilu

ZABELELO SE U BIH USRED APRILA: Evo gde je sve pao sneg, poseban oprez se preporučuje u ovim delovima

Očekuje se da će intenzitet padavina biti pojačan tokom noći, a temperature će se u narednim danima spustiti ispod 10 stepeni Celzijusa

Objavljeno:

Kako su meteorolozi ranije najavljivali, sneg je stigao u Bosnu i Hercegovinu, a među prvima su se zabeleli Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa, javlja Klix.ba.

Građani javljaju da je sneg počeo da pada i u Bihaću.

Očekuje se da će intenzitet padavina biti pojačan tokom noći, a temperature će se u narednim danima spustiti ispod 10 stepeni Celzijusa.

Vetrovito vreme
Vetrovito vremefoto: Beta / Dragan Gojić

Stranica BH Meteo je objavila fotografiju snega iz Bosankog Novog, te navodi da se u narednim satima u planinskim krajevima očekuju snažnije padavine.

U BiH je do ponoći na snazi narandžasti meteoalarm zbog snažnih udara vetra koji će se kretati od 40 do 70 km/h. Takođe se navodi da se očekuju jače padavine i grmljavinsko nevreme.

U sklopu zahlađenja duvaće prolazno jak do olujan severac, posebni oprez se preporučuje za ravničarske delove Posavine i Semberije, gde bi udari vetra lokalno iznosili 50-70km/h. Pad temperatura se prvo osetio na severozapadu, severu i severoistoku Bosne.

Bonus video:

02:43

POPODNE PAD TEMPERATURE, SUTRA SNEG! Meteorolog Todorović otkrio koliko će trajati zahlađenje: SREDA I ČETVRTAK NAJKRITIČNIJI

(Espreso / Klix/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.