POTRESNA PRIČA O LJUBAVI: Hajrudin 13 godina brine o svojoj ženi koja je u vegetativnom stanju i ne gubi nadu VIDEO
Hajrudin i Elmira Velvetović, Foto: Printscreen/Youtube/Alen Avdić

DEFINICIJA LJUBAVI

POTRESNA PRIČA O LJUBAVI: Hajrudin 13 godina brine o svojoj ženi koja je u vegetativnom stanju i ne gubi nadu VIDEO

Ljubavna priča Hajrudina i Elvire iz Sarajeva rasplakala Balkan

Objavljeno:

Ako pomislite na pravu ljubav ili da takve ljubavi više ne postoje, onda morate da čujete njihovu priču. Hajrudin i Elmira Velvetović iz Sarajeva u braku su pune 34 godine, a skoro polovinu njihovog zajedničkog života Hajrudin brine o svojoj voljenoj supruzi koja je u vegetativnom stanju.

Venčali su se 15 dana nakon što su se upoznali, dobili su ćerku i sina, a onda im je jedan dan u životu promenio sve. Te davne 2011. godine Elmira, kada joj je bil otek 40, položila je za vozačku dozvolu i poželela je da se provoza. Bio je 6. maj i Hajrudin je bio sa njom. Otišli su kod prijatelja na kafu, a Elmira se požalila da joj je hladno i izašla je napolje. Odjednom je počela jako da je boli glava, izgubila je svest i srušila se. Znao je Hajrudin odmah da se nešto strašno dešava, da nije u pitanju obična glavobolja. I bio je u pravu. Elmiri je pukla aneurizma i imala je izliv krvi u mozak.

"Pogled je značio - SPASI ME"

"Primetio sam da krljka, da tako kažem, nije bilo uobičajeno padanje u nesvest. Odmah smo je odvezli do hitne. Tamo su znali o čemu se radi, pa su je hospitalizovali. Glavni doktor je rekao da niko ništa ne dira dok on ne dođe. Ona je bila svesna ali nije mogla da priča, samo je njen pogled značio 'spasi me'. Međutim ubrzo je zatvorila oči i to je bilo to. Doktor je onda došao, pipuno je i rekao 'još jedno sat, sat i po'. Ja pitam čega još sat i po, kaže on meni 'da vam umre žena'. Tada sam mu rekao da mi njega čekamo 5 sati i da ne želim da mlada umre. Da li se on tada sažalio na njenu mladost i lepotu, odvukli su je i odradili operaciju. Nakon operacije je počela da dolazi sebi ali to nije pomoglo da se vrati na staro", rekao je on za jutjub kanal Tatabrada.tv.

"Prve operacije rađene su u Sarajevu, oko 9 operacija, ali nisu uspele. Vodili smo je u Zagreb, ni to nije uspelo. Onda kada joj se stanje pogoršalo, morali smo do Turske, ali ni tu nije bilo nekog pomaka. Jedna doktorka iz Sarajeva pročitala mi je nalaz magnetne rezonance koji je pokazao da prednja i zadnja strana kao i desna strana mozga nije oštećena, tada mi je ona objasnila da po njoj i nalazima koje, moja supruga bi trebala da je na nogama. Ali nije, ona je u vegetativnom stanju, nije čista koma, jer ona reaguje kad ona hoće ili kad je ja pozovem, ali već dugo ništa ne priča", rekao je Hajrudin dalje.

Imala je i infarkt na mozgu

Elvira je u međuvremenu imala i infarkt na mozgu, a Hajrudin se seća da je stajao ispred bolnice i molio se za njen život. Nije želeo da ode kući ni nakon završetka operacije.

"Ja sam njenu dušu osećao, a plašio sam se ako ne oseti da je moja tu uz nju, da će otići. Zvao sam je sa prozora: Elkice moja", ispričao je nedavno za kanal "Alen Avdić".

U međuvremenu su Hajrudin i Elmira dobili petoro unučadi, koji dolaze redovno da posete svoju baku, ljube je grle kada dođu, a ona ih prati pogledom samo.

"Ako me nadživi, ostavljam brigu o njoj deci u amanet"

"Svaki moj otkucaj srca je za nju, boriću se dok sam živ. Ako me nadživi, ostaviću amanet deci da brinu. Moja jedina i najveća želja je da popijem kafu sa njom, da je svojom rukom popije i da se ispričamo. Ja živim za nju, ona je moje pola duše. Ako umre, šta će mi ova druga polovina. Svima bih poželeo ljubav kakvu smo imali moja Elmira i ja", rekao je Hajrudin na kraju obraćanja za pomenuti jutjub kanal, a svako ko je pogledao, nije mogao da ne zaplače.

Bonus video:

03:12

PROKLELI SU IH DA NE MOGU DA UZVRATE LJUBAV Svičević: Prepoznaćete da neko pati od narcističke traume PO OVOJ STVARI

(Espreso / BlicŽena / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.