MALOM GOJKU KLIČE CEO REGION, POTEZ UČENIKA TREĆEG RAZREDA ĆE VAM NATERATI SUZE U OČI: Gledajte samo ŠTA je uradio!
Gojko Simić, Foto: Printscreen/ Facebook/ ОШ Бранко Ћопић Прњавор

PRELEPO

MALOM GOJKU KLIČE CEO REGION, POTEZ UČENIKA TREĆEG RAZREDA ĆE VAM NATERATI SUZE U OČI: Gledajte samo ŠTA je uradio!

I majka ovog učenika trećeg razreda osnovne škole je ostala iznenađena

Objavljeno:

Mladi Gojko Simić, učenik trećeg razreda OŠ "Branko Ćopić" u Prnjavoru, odlučio je da svoju dugu plavu kosu donira deci oboleloj od raka.

Nevena Radmilović, Gojkova učiteljica, rekla je da je često sa učenicima razgovarala o značaju doniranja kose, ali da je bila iznenađena kada je Gojko samoiniciativno otišao i rekao roditeljima da želi da pokloni svoju kosu Udruženju roditelja dece obolele od malignih bolesti "Iskra" u Banjaluci.

"Zaista smo svi u školi i razredu ponosni na Gojka i ovaj njegov plemeniti čin. Objavili smo i njegove fotografije na Facebook profilu škole, da i ostala deca vide, i da ih možda inspirišemo da urade isto. Kada sam razgovarala sa Gojkovom majkom, rekla mi je kako joj je ispričao da smo nekada ranije na času razgovarali o doniranju kose, i to kada je on bio prvi razred, pa je tada donio odluku da kosu, kada dostigne dovoljnu dužinu, i donira. I zaista, ja često devojčicama govorim da imaju mogućnost kosu da daruju svojim drugaricama koje su bolesne, i obično se obraćam curicama koje imaju dugu kosu, pa sam se baš prijatno iznenadila za Gojka. On jeste imao dugu kosu, ali nisam ni pretpostavila da ima dovoljnu dužinu, jer mu je kosa stalno bila svezana u rep", priča Radmilovićeva kroz osmeh.

Bojana Simić, majka ovog humanog dečaka, rekla je za Nezavisne novine da je i nju sin iznenadio odlukom da strpljivo pušta kosu kako bi je kasnije poklonio.

"Gojko u aprilu puni devet godina, a kada je bio prvi razred, jedan dan došao je iz škole i rekao da hoće da pušta kosu da raste i da bi je kasnije poklonio bolesnoj decu. Bilo je to pre tri godine, morali smo pustiti da kosa poraste i dostigne potrebnu dužinu. Bio je uporan, iako je svako češljanje kose bila borba, i pri kraju mu je već bila i dosadila. Imao je gustu i kvalitetnu kosu, odsečeno je 18 pramenčića, dužine 31 centimetar, i to je naša frizerka Žana u Prnjavoru pažljivo spremila i poslala u Banjaluku, u Udruženje "Iskra". Oni su bili jako srećni i zahvalni kada smo im se javili i zaista smo ponosni na Gojka, a veče nakon šišanja bilo mu je malo neobično bez kose. Pitala sam ga hoće li je opet pustiti, a on je rekao, pa ne znam, mama, nisam baš siguran", priča majka kroz osmeh.

Milan Berić, predsednik Udruženja roditelja dece obolele od malignih bolesti "Iskra", kaže da je Gojkov čin doniranja kose zaista lep gest jednog dečaka.

"Imali smo i pre da su dečaci donirali kosu, pogotovo pre nekoliko godina, kada smo organizovali šišanje kose na Trgu Krajine. Tada su se ovoj akciji odazvali i dečaci, mladići, ali ovo je nešto prelepo, kada dečak koji je tek treći razred osnovne škole donira kosu. Nešto najlepše što se može dogoditi je upravo vršnjačka podrška i ovo je vredno hvale", kaže Berić i napominje da je dobro da se govori o potrebi doniranja kose.

Bonus video:

05:40

KAKO SE DOBIJA RAK GRLIĆA MATERICE! Zakić otkrila: Ne nastaje preko noći, potrebno je 5 do 10 godina da bi nastao

(Espreso/ Nezavisne novine/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.