OVO SU POSLEDNJE REČI MLADIĆA UBIJENOG U SARAJEVU: Stradao na mestu na kom se našao u pogrešno vreme! (FOTO)
Tragično stradali Faris Pendek, Foto: Printscreen / Facebook

Oproštaj od drugara iz klupe

OVO SU POSLEDNJE REČI MLADIĆA UBIJENOG U SARAJEVU: Stradao na mestu na kom se našao u pogrešno vreme! (FOTO)

BiH, ali i region je potresla vest o ubistvu mladog Farisa Pendeka, koji je ubijen u nedelju naveče u sarajevskom naselju Otoka

Objavljeno: 15:28h

Adem Šuman je osumnjičen je da je nakon svađe koju je sam prouzrokovao, hicem iz pištolja ubio Pendeka. Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomesečni pritvor za Adema Šumana.

Pritvor je određen i Еlmedinu Gradišiću i Mersimu Saljeviću za koje se sumja da su pomagači u ovom okrutnom činu.

Sada su se društvenim mrežama proširile i zadnje reči ubijenog Pendeka.

― Danas smo se oprostili od Farisa, druga, srednjoškolca, deteta ovog grada. Minutom ćutanja, fatihom i emotivnim govorom učenici i učenice naše škole su se oprostili od Farisa poslavši snažnu poruku. ― glasi početak Facebook objave Srednje ekonomske škole u Sarajevu.

28. januar 2024. godine

23.33 časova: “nije gasni” “jesi pogođen?” “jesam” - bile su zadnje reči jedne nevine duše koja je stradala na mestu na kojem se našla u pogrešno vreme ― navodi se u objavi Srednje ekonomske škole u Sarajevu, prenosi Kurir.

Farisova priča počinje još u vrtiću, gde je imao jednog druga od kojeg je bio nerazdvojan da ga je čak i sa svojih šest godina smatrao bratom. S njim je odrastao, ni ne sluteći da će taj isti drug gledati njegov poslednji trenutak života.

Devetnaestogodišnji Faris
Devetnaestogodišnji Farisfoto: Printscreen / Insagram

Faris je bio jedna od retkih osoba koja se u tom periodu nije šalila na bilo čiji račun. Kako je osnovna škola došla, druženje dva druga se nastavilo. Bili su nerazdvojni. Kao i svako dete od nas Faris je imao svoj san. Ubrzo nakon osnovne škole došla je i srednja škola. Sa dva druga prešlo je na četiri. Družili su se, nisu bili problematični, uživali su zajedno i ne biste pomislili da imaju sposobnost da mrze bilo koga. Svima su bili spremni da pomognu, bili su uvek nasmejani i pre svega dobri ljudi.

Trenuci koji će stanovnicima ovog mesta ostati u sećanju jeste Faris koji ih je uvek toplo pozdravljao na ulici uprkos svemu.

28. januara 2024. godine, nažalost, priča o četiri druga se završava. Ostala su samo tri druga sa velikom prazninom u dušama i srcima. Ali uspomena na Farisa će živeti večno.

― Nemojte podleći porocima kao što su sve vrste droga i ostalih opijata i nemojte raditi nezakonite stvari. Znamo da nam je, nažalost, ukorenjeno u ovo današnje vreme da je to "kul" i da se tako stiče tinejdžersko iskustvo i živi život punim plućima, međutim, to je potpuno pogrešno. Pomislite na svoje roditelje, prijatelje i vama bliske i drage ljude prije nego počinite grešku koja se ne može popraviti. Držite svoje voljene čvrsto uz sebe i svakodnevno ih podsećajte koliko ih volite i koliko su vam bitni, jer nikada ne znate kad će biti poslednji trenutak. Učite i radite na sebi i svojoj budućnosti, bićete zahvalni sebi jednog dana za to. Svoju energiju ulažite u stvari koje su korisne za vas i koje ne štete ni vama ni okolini. Ovaj događaj svima mora da nam bude lekcija da budemo oprezni u svako doba dana i noći jer bilo ko od nas je mogao da se nađe u ovakvoj situaciji.― piše u objavi.

Mi kao zajednica moramo da se probudimo i da radimo na tome da se naš sistem uredi i da se svi osećamo sigurno. Moramo pokrenuti priču o uvođenja doživotnog zatvora za ubistva. Naš dragi Faris je tek trebalo da počne svoj život, ni kriv ni dužan ostao je bez njega. Nije pravedno da ubica ikada opet ima priliku da oseti privilegiju slobode i da dobije drugu priliku u životu nakon što je nevinom detetu uzeo priliku da uopšte živi život ― navodi se u nastavku objave.

Bonus video:

05:04

USPALJIVANJE ZDRAVOG PSA - SUROVO UBISTVO ILI NEMAR?

(Espreso / ATV / prenela: A.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.