AMERIKANKA ŠOKIRANA BALKANSKIM VENČANJIMA: Jedno joj NIKAKO NIJE JASNO, a nema SRBINA koji to NE RADI (VIDEO)
Foto: Printscreen/youtube/Branko Ostojić

iznenađena običajima

AMERIKANKA ŠOKIRANA BALKANSKIM VENČANJIMA: Jedno joj NIKAKO NIJE JASNO, a nema SRBINA koji to NE RADI (VIDEO)

Amerikanka koja već neko vreme živi u Bosni i Hercegovini je podelila svoje mišljenje o balkanskim venčanjima

Objavljeno:

Amerikanka Eli već neko vreme živi u Bosni i Hercegovini, a sada je snimila video u kojem je govorila o svadbenim običajima u susednoj državi, pa otkrila šta ju je iznenadilo. Najprije je kazala kako su balkanska venčanja "divlja" u poređenju sa američkim.

"Kao prvo, ovde venčanja traju otprilike 15 sati. Svi se okupe u mladoženjinoj kući oko podne kako bi uživali u piću, druženju, zakusci, naravno, slušali tradicionalnu muziku koju svira harmonikaš", započela je. Objasnila je da zatim svi počnu da voze svoje automobile.

"Nisam očekivala da će pucati..."

"Naprave kolonu, trube i mašu zastavama dok idu prema kući neveste. Kada stignu, mladoženjin kum 'kupi' mladu od njenog oca. Ovaj običaj je više simboličan i pretvore ga u zanimljiv ‘performans‘ kako bi odali počast tradiciji", nastavila je pa dodala:

"Kada mlada izađe, naravno da je svi dočekaju s oduševljenjem, ali nisam očekivala da će ljudi pucati u vazdih u znak slavlja. To nikad ne bi prošlo u Americi. Kolona zatim vozi kroz grad i pravi što veću buku."

@ellieandsenci Balkan weddings are truly somethin else… 🤣🎶🍾🔫 #balkanfyp #bosnia #croatia #serbia ♬ original sound - Ellie & Senci 🇺🇸🇧🇦

Zatim je navela da se parovi prvo venčaju šerijatski pa onda građanski.

Bonus video:

01:47

SVIRAO SAM SRPSKE PESME NA SVADBI NORVEŠKE PRINCEZE Jovan Pavlović u Pulsu Srbije otkrio kako je izgledalo KRALJEVSKO VENČANJE

(Espreso/ Index/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.