NJEGA JE I GROM BIO, A PREŽIVEO JE UDAR STRUJE I VOZA:Radovan je ZVEZDA SAJMA KNJIGA, njegova ŽIVOTNA PRIČA je ČUDO
Radovan Toprek, Foto: PRVA/PRINTSCREEN

CRNI KOFER "KRIV" ZA SVE

NJEGA JE I GROM BIO, A PREŽIVEO JE UDAR STRUJE I VOZA:Radovan je ZVEZDA SAJMA KNJIGA, njegova ŽIVOTNA PRIČA je ČUDO

Radovan Toprek Rastušanin, danas penzioner i pesnik, a nekada profesora geografije i istorije, postao je zvezda Tiktoka, zahvaljujući jednoj Milici

Objavljeno:

Radovan Toprek iz Doboja više od pola veka piše pesme...Pre sajma knjiga i snimka jedne Kragujevčanke na TikToku za njega niko nije znao. Ipak, video koji je pogledalo više od pola miliona ljudi, promenio je sve. Radovanove knjige su rasprodate, a on postaje zvezda portala, novina, televizija...

Naime, Milica Marinković (20) iz Kragujevca volontirala je na štandu Fakulteta društvenih nauka, čiji je i student. Videvši kako Radovan povučeno sedi i gleda na halu, dok su njegove knjige stajale u koferu pored, nešto ju je vuklo da vidi šta se nalazi među koricama knjige pesama "Živa istina je"...

Miličina priča je dovela do toga da rasproda više tiraža nego što je mogao i da sanja. Nedavno je održao i promociju u Doboju, gde je jedna od gošći na promociji bila i Milica.

Proslavio ga kofer

"Taj kofer me je proslavio slučajno, a zadao mi je problema mnogo kada sam došao na sajma, bio je ispravan, a onda se polomila ručka, pa je pao, a to je sve zapazila ona (Milica)... (....) Ja sam znao da će moje knjige naći put, a ne tako brzo. Uvek sam maštao o beogradskom sajmu, još od osnovne škole. Tako sam se lepo osećao na sajmu, gledao sam taj narod, tu lepotu što je iznesena", priča Radovan.

Raša je rođen 1953. godine, a već od ranog detinjstva nekoliko puta je "gledao smrt u oči" - 1963. godine preživeo je udar groma, 1973. udar voza, a 1983. strujni udar od 10.000 volti. Mnogo godina nakon toga, Raša je postao zvezda društvene mreže TikTok i jedan od najpoznatijih živih pesnika u Srbiji.

Radovan Toprek
Radovan Toprekfoto: PRVA/PRINTSCREEN

Srbin iz Amerike kupio 100 primeraka knjige

Lanac lepih dešavanja nastavio se dalje i to zahvaljujući našem čoveku koji živi preko okeana, što je javnosti pred kamerama otkrila Milica. Naime, pored Fakulteta društvenih nauka, koji je otkupio 100 knjiga, pojavio se jedan naš čovek iz Amerike koji je učinio isto.

"Javio se gospodin Branislav iz Amerike koji je rekao da će meni poslati novac za 100 knjiga koje će otkupiti on lično i podeliti na promociji", ispričala je ona srećna zbog deka Rašinog uspeha.

A, Radovan ima sa kim da podeli uspeh i radost zbog svojih knjiga koje su konačno dobile zasluženu pažnju. Naime, sem supruge za koju kaže da je njegovo zlato i da je nikada ne bi menjao, on ima i dve ćerke, kao i dva unuka.

Bonus video:

04:05

ŠOKANTNI DETALJI IZ ŽIVOTA LAZE KOSTIĆA! Pesnik obožavao da pravi skandale. Skidao se na sred ulice! SVI VIKALI ENO GA LUDI LAZA

(Espreso/ Prva, Mondo/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.