OSMORO TINEJDŽERA SE UGUŠILO U VIKENDICI ZA DOČEK NOVE GODINE: Pre 3 godine osvanuo je najcrnji 1. januar
Foto: Printscreen / Posuski.info

tragedija

OSMORO TINEJDŽERA SE UGUŠILO U VIKENDICI ZA DOČEK NOVE GODINE: Pre 3 godine osvanuo je najcrnji 1. januar

Kako smo ranije pisali, prvi su nepravilnosti primetili vikendaši iz susedne vikendice, koji su se začudili što niko ne izlazi

Objavljeno:

Pre tri godine, Hercegovinu je pogodila nezapamćena tragedija kada je objavljena stravična vest o osam mladih života izgubljenih u vikendici u mestu Tribistovo kod Posušja nakon novogodišnje noći. Među žrtvama su bila četiri mladića i četiri devojke, svi u dobi od 19 godina. Tinejdžeri su se ugušili u snu usled izloženosti ugljen-monoksidu iz agregata za struju.

Usled gušenja plinom u vikendici smrtno su stradali - Ivan Miličević, Stipe Romić, Mirela Rezo, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković, Marija Pavković i Stjepan Jukić.

Kako smo ranije pisali, prvi su nepravilnosti primetili vikendaši iz susedne vikendice, koji su se začudili što niko ne izlazi.

Prvo su kucali na vrata, a budući da se niko nije javio, odlučili su razbiti staklo na prozoru.

Ušli su u unutrašnjost, gde ih je zatekao stravičan prizor – osam tela.

Kako su tada pisali mediji, agregat pomoću kojeg se grejala vikendica u kojoj se novogodišnjoj noću ugušilo osmoro mladih u Posušju nalazio se u ostavi sa severne strane vikendice. U toj ostavi su jedna vrata bila zatvorena, a druga odškrinuta, dok se prozor nalazio tačno prekoputa prostorije u kojoj su se nalazili devojke i mladići.

Tokom uviđaja je utvrđeno da je taj prozor bio otvoren napola te su, najverovatnije, na taj način izduvni gasovi, konkretno, ugljen monoksid, ugušili osmoro mladih.

Naime, uz agregat koji se nalazio u pomoćnoj prostoriji, kako pišu mediji, oni su u kući doneli i “plinski top”, koje uspešno greje, ali je brzo “isisao” kiseonik.

Proslavljali Novu godinu sa još šest drugara

Osmoro mladića i devojaka je proslavljalo Novu godinu zajedno sa još šest drugara, koji su nakon zabave, u četiri sata ujutro, prešli u susednu vikendicu na spavanje. Jedan od mladića iz susedne vikendice ih je, nažalost, pronašao mrtve.

Nakon što se nisu odgovarali na pozive niti se odazivali na lupanje na vratima, on je razbio staklo na prozoru i ušao u vikendicu gde je zatekao stravičan prizor.

U vikendici u mestu Tribistovo bilo je osam osoba i nijedna, nažalost, nije preživela. Zbog ove nesreće u Federaciji BiH dan žalosti je bio 4. januara 2021. godine.

- Tragedija neviđena! Možete samo zamisliti što to znači za ovo mesto od 1.500 stanovnika. Svi su bili ista generacija, znali se i družili od malih nogu, a i sve su im porodice međusobno rodbinski povezane ili su prve komšije. Bože sačuvaj! – rekao je tada jedan od stanovnika.

Bonus video: Požar na Južnom Bulevaru

00:53

Požar na Južnom Bulevaru

(Espreso/Blic/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.