UHAPŠEN OPASNI TERORISTA NA BALKANU: Čekajte da čujete samo ko je u pitanju
Foto: Profimedia

POGLEDAJTE DOBRO

UHAPŠEN OPASNI TERORISTA NA BALKANU: Čekajte da čujete samo ko je u pitanju

Policija ga je uhvatila u Trebinju

Objavljeno:

Aleksis Isaurat iz Francuske koji se sumnjiči za krivična dela u vezi sa terorizmom, oružjem i visokom tehnologijom uhapšen je u okolini Trebinja.

Iz Policijske uprave Trebinje, navodeći inicijale, kazali su da je uhapšen u petak oko 16.10 časova.

"Dana 29.12.2023. godine na području grada Trebinja lišeno je slobode lice koje se nalazi na centralnoj poternici rep. Francuske, inicijala I. A. H. F. J., 1987. godište, za krivično delo promet eksplozivnih materija, oružja i municije, dela visoke tehnologije. Nakon preduzetih svih policijskih mera i radnji lice je pronađeno i lišeno slobode u gradu Trebinju oko 16.10 časova, bez pružanja otpora", naveli su iz PU Trebinje, prenosi ATV.

Aleksis je u maju ove godine uhapšen u Banjaluci, a na osnovu poternice koju je za njim raspisao Interpol u Parizu.

"U saradnji sa Upravom za borbu protiv terorizma i ektremizma policijski službenici PU Banjaluka došli su do saznanja o eventualnom mjestu boravka A.I.H.F.J., državljanina Francuske, za kojim je raspisana međunarodna poternica od strane Interpola Pariz. Nakon pronalaska i utvrđivanja identiteta osumnjičeni je uhapšen", naveli su tada iz PU Banjaluka.

Takođe, tada su dodali da je o svemu obavešten Sud BiH te da je Isaurat sproveden u Sarajevu. Sud BiH odredio je tada privremeni pritvor državljaninu Francuske, koji je uhapšen u Banjaluci na osnovu crvene poternice Interpola Pariz.

"U postupku izručenja potraživanog Aleksisa Isaurata Sud BiH je doneo rešenje kojim je prema potraživanom određen privremeni pritvor koji može trajati najduže 18 dana odnosno do 28. maja ili do nove odluke suda", rekli su tada u Sudu BiH.

Nakon isteka privremenog pritvora, on je pušten na slobodu, jer nije zatraženo njegovo izručenje.

Pušten je na slobodu, ali poternica nije povučena, te je i dalje ostala aktivna.

Koristio više imena

Isaurat je koristio više imena zbog čega je policija imala težak zadatak da preko Interpola potvrdi njegov identitet. U pojedinim dokumentima koristio je ime Aleksis Isaurt, a u drugim Frank Saron.

Veličao Hitlera

O njemu su izveštavali mediji u Francuskoj, Slovačkoj, Italiji i Mađarskoj gde je u nekoliko navrata hapšen. Više puta osuđivan je zbog posedovanja oružja. U medijima se navodilo da se Isaurat isticao po rasističkim i homofobnim stavovima koje je iznosio na internetu. Po telu ima više tetovaža kojima se veličaju nacisti i Adolf Hitler.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.