ISPLIVALI NOVI DETALJI UBISTVA INSPEKTORA U BIJELJINI: U klubu bili svega 5 minuta, Marković krenuo za osumnjičenim
Policija, Foto: Dado Đilas

UŽAS

ISPLIVALI NOVI DETALJI UBISTVA INSPEKTORA U BIJELJINI: U klubu bili svega 5 minuta, Marković krenuo za osumnjičenim

Objavljeni su prvi rezultati istrage za ubistvo inspektora Nenada Markovića u Bijeljini

Objavljeno:

Nakon što je pucao u policijskog inspektora Nenada Markovića (38) osumnjičeni Nikola Kokanović (23) pokušao je da puca i ka Daliboru Bošnjakoviću, ali mu se tom prilikom zakovao pištolj.

To pokazuju prvi rezultati istrage koju sprovode Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini i PU Bijeljina. Motiv Markovićevog ubistva za sada nije jasan i to je predmet dalje istrage, piše ATV, a prenosi Srpskainfo.

Izvor blizak istrazi otkriva da je ubijeni Marković juče bio dežurni. Radio je drugu smenu i pre zločina je zajedno sa kolegom bio na jednom uviđaju u Bijeljini.

S druge strane Kokanović je ranije tog dana iz Brčkog došao u Bijeljinu jer je, kako se saznaje, suprugu dovezao da se porodi u Bolnici ”Sveti Vračevi”.

– Marković je po završetku posla otišao na piće u ”Džil” i tu ga je dovezao kolega. Sedeo je za šankom nekih pola sata. U međuvremenu, u noćni klub je ušao Kokanović sa društvom. Nisu se tu dugo zadržali. U klubu su bili svega pet minuta i za to vreme Kokanović i Marković nisu imali nikakav sukob, ni verbalni ni fizički – kaže izvor iz policije.

On pojašnjava da su Kokanović i društvo ubrzo krenuli ka izlazu iz kluba, a Marković je krenuo za njima. Zašto je to učinio, nije jasno ni istražiocima, koji još pokušavaju da utvrde šta je pozadina svega.

– U trenutku dok je Marković na vrata izlazio iz kluba, Kokanović je zapucao ka njemu. Pucao mu je u prsa i Marković je zadobio ustrelnu i prostrelnu ranu grudnog koša, od kojih je preminuo – kaže izvor blizak istrazi.

On dodaje da se tu zatekao i Dalibor Bošnjaković.

– Kokanović je cev usmerio ka njemu, ali mu se zakovao pištolj, čime je verovatno izbegnuta još veća tragedija. Nakon toga Kokanović se dao u bekstvo. Naknadno je uhapšen i to na lokaciji na kojoj se skrivao u Bijeljini – kaže izvor blizak istrazi, navodeći da je Kokanović odbacio pištolj iz kojeg je pucao, a koji je tokom istrage pronađen.

OJT Bijeljina saopštilo je da je Kokanović osumnjičen za teško ubistvo.

1 / 3 Foto: PrintScreen/ Facebook/ Кокановић Никола

Za pomaganje u teškom ubistvu osumnjičeni su D.S., B.S. i D.Š. Svi su uhapšeni i sprovedeni na dalju kriminalističku obradu.

Inače, Kokanović je sin narodnog poslanika i člana Socijalističke partije Zorana Kokanovića iz Brčkog. I ranije je dolazio u sukob sa zakonom, a iza sebe već ima dve presude.

Nepravosnažno je osuđen na dve godine i dva meseca zatvora zbog podstrekavanja drugih na podmetanje požara i eksplozije u Brčkom, dok je zbog nanošenja teških telesnih povreda nepravosnažno osuđen na sedam meseci zatvora.

Bonus video:

01:40

PUCNJAVA U BANJSKOJ PODSEĆA NA SLUČAJ RAČKA! Todorov: Sve liči na MODEL PODVALE koji je davno skovan, a sad se sproveo na terenu

(Espreso/ Blic/ Srpskainfo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.