SUZE RADOSNICE: Malom Ajdinu se ispunila najveća želja! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Kanal 6 HD

REGION NA NOGAMA

SUZE RADOSNICE: Malom Ajdinu se ispunila najveća želja! (FOTO) (VIDEO)

Iz humanitarne organizacije Dirhem SBK ističu da su oni još pre godinu, dok ova priča nije bila poznata javnosti, pokrenuli akciju pomoći porodici Mukić
Objavljeno:

Za osmogodišnjeg Ajdina Mukića koji u jako teškim uslovima živi sa dedom Huseinom u zaseoku Kajička na području opštine Travnik, ovih dana retko ko da nije čuo.

Majka ga je ostavila pre dve godine, otac otišao u Hercegovinu da radi, a za malenog Ajdina jedino brine deda Husein. Žive u trošnoj kući, bez novca, struje i bez osnovnih potrepština za normalan život.

Nakon što je ova priča dospela u medije, mnogi su odlučili pomoći kako bi dečak i njegov deda živeli u barem malo humanijim životnim uslovima. Tako je Ajdin već dobio bicikl, mobilni telefon i nešto hrane, što ga je učinilo presrećnim.

Emir trči za decu sa autizmom, a putem Fejsbuka prodaje svaki pretrčani metar! (FOTO)

Iz humanitarne organizacije Dirhem SBK ističu da su oni još pre godinu, dok ova priča nije bila poznata javnosti, pokrenuli akciju pomoći porodici Mukić.

- Sredinom prošle godine skupili smo nešto novca kako bismo im pomogli.

Oni su pre toga živeli u katastrofalnim i totalno nehumanim uslovima, u kući bez ikakvog krova, koja je stalno prokišnjavala i u kojoj je uvek duvala propuha. Uspeli smo barem ozidati potrkovlje, uraditi krov, kupatilo i stolariju – kazao je za Faktor Edin Draganović iz Dirhema.

U toku i renoviranje kuće

Pojašnjava da su ranije pokrenuli proceduru za uvođenje struje u njihovu kuću, ali su ih u tome omele procedure, s obzirom na to da da je bilo problema oko vlasništva kuće. Nada se da će se to u narednih nekoliko dana rešiti.

- Sada rešavamo struju i toplotnu oblogu, a planiramo uskoro i da uredimo dve sobe i da nabavimo potreban nameštaj, barem krevet za Ajdina. Još im treba i električni šporet – priča Draganović.

Na svu sreću, ovoj humanitarnoj organizaciji sada se javlja veliki broj donatora koji žele pomoći da maleni Ajdin, uprkos svim nedaćama, ima normalno detinjstvo.

- Humanitarna organizacija Dirhem će i u narednom periodu nastaviti pomagati Ajdinu i njegovoj porodici. Svi koji žele donirati novac ili pomoći na neki drugi način mogu nas kontaktirati putem našeg Fejsbuka, mejla: hodirhem@gmail.com ili na broj (062)874-556 – ističe Draganović.

(Espreso.co.rs / Faktor.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.