TURCI SLAVE POBEDU ERDOGANA I U SARAJEVU: Policija morala da interveniše!
Foto: Beta, Fonet

pobeda

TURCI SLAVE POBEDU ERDOGANA I U SARAJEVU: Policija morala da interveniše!

Turski student Ahmet Čan za Anadoliju kaže kako je večeras, u istorijskoj noći za Tursku, pobedila demokratija i volja naroda
Objavljeno:

Državljani Turske koji žive u Sarajevu slavili su na ulicama rezultate referenduma u Turskoj. Konvoj automobila, uz sirene i sa zastavama BiH i Turske, kretao se na relaciji Ilidža-Baščaršija, a iz konvoja su se mogle čiti i parole podrške aktuelnom predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu.

Kako je za N1 rečeno u MUP-u Kantona Sarajevo, nakon što su videli automobile u koloni sa turskim zastavama na ulicama Sarajeva, odlučili su da provere o čemu se radi.

Grupu koja je slavila zatekli su ispred fakulteta na Ilidži. Na pitanje da li je neko kažnjen zbog remećenja javnog reda i mira, u sarajevskoj policiji su rekli da nije, te dodali da to ne znači da neće biti kažnjenih.

Turski student Ahmet Čan za Anadoliju kaže kako je večeras, u istorijskoj noći za Tursku, pobedila demokratija i volja naroda.

"Naša zelja i molitve su da ove ustavne promjene, koje zauzimaju značajno mesto u istoriji Republike Turske, budu hairli za našu zemlju, naš narod, ali isto tako i za naše bratske i prijateljske zemlje", rekao je Čan.

Ovom prilikom se posebno zahvalio i svim turskim državljanima izvan Turske, koji su pored svih poteškoća, glasali i pružili podršku setu ustavnih reformi.

(Espreso.co.rs/N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.