"OSTAVI SE SVOG BOGA, PA ĆEŠ DOBITI HRANU": Vikar u Bosni održao SKANDALOZAN GOVOR, ovo je PORAŽAVAJUĆE (VIDEO)
Mato Vincetić, Foto: PrintScreen/ YouTube/ Faktor.ba

skandalozno

"OSTAVI SE SVOG BOGA, PA ĆEŠ DOBITI HRANU": Vikar u Bosni održao SKANDALOZAN GOVOR, ovo je PORAŽAVAJUĆE (VIDEO)

Mato Vincetić održao je skandalozan govor povodom proslave Mlade nedelje 20. avgusta

Objavljeno:

Župni vikar na Plehanu i vojni kapelan u Vinkovcima fra Mato Vincetić održao je skandalozan govor u franjevačkom samostanu kod Dervente u BiH u kojem je od migranta koji dolaze na ova područja zatražio da se odreknu svoje vere da bi dobili hranu.

Govor je održan povodom proslave Mlade nedelje 20. avgusta u župi sv. Marka Evanđelista u Plehanu kod Dervente, a gde se okupilo 100-tinak vernika iz raznih krajeva BiH i Hrvatske, piše Avaz.

On je poručio da ne možemo prihvatiti migrante u svoju kuću, dati im sve, a onda oni bezočno, drsko, bezobrazno i bezobzirno dođu i kažu ja sam musliman moraš mi dati hranu koju ja hoću da jedem.

"Došao iz svoje zemlje gladan, go i bos"

- Vidi, molim te, došao si iz zemlje gladan, žedan, go i bos. Tvoj Bog te ostavio gladnog, žednog, golog i bosog. Došao si ovde u moju kuću gde je bog Isus Krist, kojem ja zahvaljujem sve one blagodati koje ja imam na Zapadu.

Ja zahvaljujem njemu. I sad ti meni naturaš svog Boga koji je tebe ostavio gladnog, žednog, golog i bosog, da ja njemu moram i tebi ispunjavati volju, umjesto da kažeš halo pa vidi se ko je…, kome mi trebamo zahvaliti, sve ono bogatstvo i napredak Zapada. Pa Kristu i evanđelju - kazao je okupljenim vernicima Vincetić.

"Priznaj veru u pravoga Boga, pa ćemo ti onda dati sve"

Dalje je dodao da nažalost u Evropskoj uniji nema Boga, nema Krista i evanđelja, odrekli su se i zato imaju problema, jer moraju ispunjavati bezobrazluk onima koji dolaze jer on je rekao on je čovek i kao čovek ima pravo da jede.

- Dobro, nije problem, daćemo mu da jede, ali on kaže ne smeš svinjetinu, moraš mu teletinu. Vidite bezobrazluka! Halo, ne može to tako. Tvoj Bog te ostavio gladnog, žednog, golog i bosog, došao si meni, sad tražiš od mene da ti ja napravim dobro.

Nije problem, napraviću ti dobro, ali ti ćeš opet biti… klanjati se… Ne, ne može. Ostavi se svog Boga, priznaj veru u pravoga Boga, pa ćemo ti onda dati sve. Dobićeš sve ono što i mi imamo - kazao je fra Vincetić u govoru čiji su delovi objavljeni na društvenim mrežama.

Bonus video:

01:08

MIGRANTI NALAZE ORUŽJE KOD NAŠIH GRAĐANA! Stručnjaci o vatrenom obračunu: Meštani se plaše za život, to su ratnici iz Sirije

(Espreso/ Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.