PRAVOSLAVNI SVEŠTENIK SE LATIO MIKROFONA POKRAJ HODŽE: Kad je zapevao SVI SU ZAPLAKALI, a komentari samo PLJUŠTE
Slavnje u Mrkonjić Gradu, Foto: PrintScreen/ YouTube/ Jajce Online

neverovatan prizor

PRAVOSLAVNI SVEŠTENIK SE LATIO MIKROFONA POKRAJ HODŽE: Kad je zapevao SVI SU ZAPLAKALI, a komentari samo PLJUŠTE

Pravoslavni sveštenik Dobrica Tepić preuzeo je mikrofon i izveo emotivnu pesmu “Kao moja mati” poznatog izvođača Zdravka Čolića

Objavljeno:

U nedavno obnovljenoj Krzlar-Aginoj džamiji u Mrkonjić Gradu, desio se događaj koji će ostati urezan u pamćenju mnogih ljudi i koji istinski oslikava duh otvorenosti, razumevanja i zajedništva među različitim verskim zajednicama.

Naime, Efendija Haris Mekić koji je poreklom iz Kačuna i Elma Duranović iz Jajca udružili su se u svetom braku, a njihovo šerijatsko venčanje označilo je poseban trenutak u Krzlar-Aginoj džamiji, budući da je to prvo takvo slavlje nakon trideset godina u Mrkonjić Gradu, piše Jajce online, prenosi Srpskainfo.

Ova svadbena ceremonija nije samo bila odraz posebnog doprinosa verničke zajednice, već i pravi simbol otvorenosti srca, međusobnog razumevanja i tolerancije među pripadnicima različitih verskih grupa.

Na ovom venčanju su se okupili imami, pravoslavni i katolički sveštenici, zajedno sa mnogim drugim prisutnima, svi zajedno stvarajući nezaboravnu atmosferu, ispunjenu pjesmom i radosti zbog venčavanja ovog mladog para.

Jedan poseban trenutak na svadbenoj proslavi dočarao je duh razumevanja i zajedništva. Pravoslavni sveštenik Dobrica Tepić preuzeo je mikrofon i izveo emotivnu pesmu “Kao moja mati” poznatog izvođača Zdravka Čolića.

Ovaj gest duboko je obogatila atmosferu venčanja, potvrđujući poruku o toleranciji i prihvatanju među različitim verskim zajednicama.

nimak ovog posebnog trenutka brzo se proširio društvenim mrežama, osvojivši simpatije širom Bosne i Hercegovine, ali i šire.

- Kad u zemlji distinkcije na naše i njihove na osnovu imena, načina molitve i obraćanja istom Bogu, dočekaš da pravoslavni sveštenik zapeva na hodžinoj svadbi. Oduševljenje, korak napred od onih 536.374 unazad. Vraćamo se jedinoj legalnoj i smislenoj podeli ljudi, dobar-loš čovek – stoji u opisu videa.

Njihova sreća i ova inspirativna priča neka služe kao podsetnik da međusobno razumevanje i poštovanje nisu nedostižni ciljevi, već se mogu ostvariti kroz iskrenu volju da gradimo mostove umesto zidova.

Ovaj svečani događaj u Krzlar-Aginoj džamiji podseća nas da smo, pre svega, svi ljudi, te da se delimo na dobre i loše, bez obzira na versku pripadnost. Kroz ovakve svetle primjere, gradimo svet koji ceni različitosti i istinski se trudi da izgradi bolju budućnost za sve nas.

Bonus video:

38:31

USIJANJE DANA 26.08.2021. MILIĆ, GRUBJEŠIĆ, HODŽA: GODINU DANA OD VAŠINGTONSKOG SPORAZUMA

(Espreso/ Blic/ Jajce – online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.