TUGA ZA DAVOROM I NEBOJŠOM: Mladići stradali nedaleko od svojih kuća, nije im bilo SPASA, proglašen DAN ŽALOSTI
Nebojša i Davor, Foto: Printscreen/Facebook/Nebojša Baškalo/Davor Latinović

ZASTAVE NA POLA KOPLJA

TUGA ZA DAVOROM I NEBOJŠOM: Mladići stradali nedaleko od svojih kuća, nije im bilo SPASA, proglašen DAN ŽALOSTI

Dan žalosti obeležen je spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Gradske uprave Grada Gradiška, zgradama javnih preduzeća i ustanova

Objavljeno:

Zbog pogibije Davora Latinovića (20) i Nebojše Baškala (26) u saobraćajnoj nesreći pre dva dana u Lamincima kod Gradiške, u ovom gradu na Savi je utorak 11. april proglašen Danom žalosti. O tome svedoče i zastave na pola koplja.

Tuga za Davorom i Nebojšom vidna je na svakom mestu, a o ovoj velikoj tragediji, u neverici, govore mnogi meštani. Oni iskazuju saučešće porodici, podsećaju da se u gradiškom kraju odavno nije dogodila veća tragedija, žale za mladićima koji su, na seoskom putu i po kišnom danu izgubili kontrolu nad vozilom, prenosi Srpska info.

Dogodilo se to u blizini njihovih kuća, u prvom komšiluku.

"Tako malo je trebalo da izbegnu pogibiju, da stignu svojim porodicama u Laminci i Liskovcu. Stradali su, možemo tako reći, ispred svojih kuća, na putu kojim su toliko puta prolazili. Bio je i dan, kasno popodne. Padala je sitna kiša koja je cele nedelje natapala zemlju i asfalt. Možda je to za njih bilo kobno, ko bi to znao. Taj odgovor neće umanjiti bol svih nas", kazali su za Srpskainfo meštani Laminaca, naselja u kojem se saobraćajna nesreća dogodila i čiji tragovi su i sada vidljivi.

Davoru i Nebojši nije bilo spasa, bez obzira na pokušaje meštana koji su, istog časa, pokušavali da pomognu nakon skliznuća u kanal.

Davor i Nebojša
Davor i Nebojša foto: Printscreen/Facebook/Nebojša Baškalo/Davor Latinović

Dan žalosti obeležen je spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Gradske uprave Grada Gradiška, zgradama javnih preduzeća i ustanova. Odložene su kulturne i javne manifestacije zabavnog karaktera i emitovanje muzike u svim javnim objektima.

"Za Grad Gradiška ovo je dan velike tuge jer smo izgubili dvojicu mladića. Ova tragedija unesrećila je njihove porodice, rodbinu, prijatelje, celi kraj i ostale građane. Za nas je ovo tužan i težak dan jer nam odlaze mladi, na početku života", navode u gradskoj upravi Gradiška.

Sahrana Davora Latinovića iz obližnjeg naselja Liskovac je danas u 15 časova na gradskom pravoslavnom groblju Brestovčina. Nebojša Baškalo biće sahranjen sat ranije na groblju u Lamincima.

Bonus video:

01:13

MLADI UPIJAJU NENORMALNO PONAŠANJE JUTJUBERA, PA NASTAJE PROBLEM: Stručnjak UPOZORAVA kad je NESREĆA neminovna

(Espreso/Srpska info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.