Skandal u BiH: Neko otvorio Ivanićevo tajno pismo iz Haga (VIDEO)
Foto: Fonet

Diplomatski incident

Skandal u BiH: Neko otvorio Ivanićevo tajno pismo iz Haga (VIDEO)

Ministarstvo spoljnih poslova BiH potvrdilo je da je kovertirana pošiljka, na ime predsedavajućeg Predsedništva BiH Mladena Ivanića iz Ambasade BiH u Hagu, stigla otvorena
Objavljeno: 15:43h

U saopštenju tog resora se navodi, da je to otkriveno u procesu prijema i evidentiranja pošiljki, koje su stigle i na adrese bošnjačkog i hrvatskog člana Predsedništva BiH, Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak je povodom uočenih nepravilnosti naložio pokretanje internih procedura utvrđivanja odgovornosti zaposlenih u MVP-u i Ambasadi BiH u Hagu, a predsedavajući Predsedništva BiH će tim povodom se obratiti medijima.

Inače, kako je ranije otkrio član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović u pismu iz MSP-a se traži pojašnjenje statusa bivšeg agenta BiH pred tim sudom Sakiba Softića.

Izetbegović je tada rekao da su zabunu oko Softića stvorila "privatna pisma" predsedavajućeg Predsedništva Mladena Ivanića i ministra spoljnih poslova Igora Crnadaka.

Zbog toga je Mladen Ivanić kazao da će svoj odgovor Haškom tribunalu dostaviti poseban izaslanik, čiji će zadatak biti da direktno dostavi pismo Međunarodnom sudu u Hagu.

- Uzeli su sebi za pravo da moj zahtev da mi se pismo dostavi zatvoreno, prekrše. Pozivam sve razumne ljude u zemlji da shvate gde ovo vodi. Ovo je silovanje srpskog naroda. Meni je sad jasno otkud Izetbegoviću ranije ovo pismo. Ako to nije paralelizma ne znam šta je - kazao je Ivanić

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.