Možda je Andrić poznat širom sveta, ali je U BOSNI NJEGOVA TETKA NAJVEĆI HIT! (VIDEO)
Foto: Profimedia/Printscreen ATV

njoj da zahvali na nobelu

Možda je Andrić poznat širom sveta, ali je U BOSNI NJEGOVA TETKA NAJVEĆI HIT! (VIDEO)

Dela nobelovca možete voleti ili ne, ali oko tetke - nema pogovora!
Objavljeno:

Srebreničanin Davorin Sekulić imao je želju da pokrene sopstvenu pivaru i bavi se proizvodnjom piva. Kada je uspeo u naumu, dosetio se i orginalnog naziva - Andrićeva tetka. Naime, Iskoristio je jednu zanimljivu istorijsku činjenicu o Andriću.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

-Tetka Ive Andrića živjela je u Srebrenici i da je Ivo Andrić dolazio kod nje na raspustu i provodio vreme u Srebrenici. I tako jedno, barem se tako kaže, da je iz matematike nešto zglajzao u školi i da ga je majka poslala kod tetke u Srebrenicu i da je tu leto proveo kod tetke i da je tu prvu svoju pripovetku ‘Put Alije Đerzeleza’ napisao baš u Srebrenici, kaže Davorin.

Osam kvadrata, 15.000 maraka kredita i nekoliko meseci izučavanja pivarskog zanata bili su potrebni da nastane prva srebrenička pivara. Osim “Andrićeve tetke”, Davorin je sugrađanima ponudio i drugo, tamno pivo “Perkman” koje je naziv dobilo po mitskom patuljku iz rudnika.

Pivo sa etiketom na kojoj tetka nobelovca čita knjigu ili sa koje se smeši veseli patuljak, atrakcija su za koju se Srebreničani nadaju da će privući putnike namernike na osveženje i druženje.

(Espreso.co.rs / ATV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.