Crnadak: Idem u Hag da osporim podnošenje zahteva za reviziju!
Foto: Stock

ozbiljna odluka

Crnadak: Idem u Hag da osporim podnošenje zahteva za reviziju!

On je kazao da će otputovati u Medjunarodni sud pravde u Hagu
Objavljeno: 12:23h

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak najavio je danas da će otputovati u Hag kako bi u Medjunarodnom sudu pravde osporio podnošenje zahteva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

On je kazao da će otputovati u Medjunarodni sud pravde u Hagu, "ukoliko narednih dana neka fizička ili pravna osoba, nezakonito i neovlaćeno preda navodni zahtev za reviziju presude po tuzzbi BiH protiv Srbije", prenosi Fena. Crnadak je rekao da che u tom sudu izneti tri ccinjenice.

foto: Profimedia

"Prvo ću reći da Predsedništvo BiH nije zauzelo stav o reviziji, da su politiccki predstavnici Srba i Hrvata i Republika Srpska protiv toga i treche da ta fiziccka ili pravna osoba koja bi se eventualno pojavila u Sudu u Hagu i predstavila kao agent nema legitimitet i da se lazzno predstavlja", naveo je Crnadak nakon danassnjeg sastanka u Banjaluci sa predsedavajuchim Predsednisstva BiH Mladenom Ivanićem.

Crnadak je nakon sastanka u Banjaluci s Ivanichem izjavio i da je podnossenje zahteva za reviziju presude po tuzzbi BiH protiv Srbije pred Medjunarodnim sudom pravde u Hagu za genocid najvechi udar na institucije BiH nakon Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Crnadak je kazao da ambasadorka BiH u Hagu Mirsad CColakovich prema njegovoj instrukciji nije dostavila pismo koje je bilo u zatvorenoj koverti Medjunarodnom sudu pravde u Hagu, prenosi klix.ba.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.