SRAMNO! PEDOFILU ZA ZLOSTAVLJANJE dvoje dece SAMO DVE godine zatvora!
Foto: Profimedia

Bruka

SRAMNO! PEDOFILU ZA ZLOSTAVLJANJE dvoje dece SAMO DVE godine zatvora!

Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Dragana Anđelkovića (50) iz Istočnog Sarajeva na dve godine zatvora, zbog seksualnog zlostavljanja dvoje dece od 10 i 12 godina
Objavljeno:

Jelena Despotović, sekretar Vrhovnog suda RS, kaže da je presuda izrečena nakon što je sudsko veće odbilo žalbu odbrane i u potpunosti potvrdilo prvostepenu presudu koju je izrekao Okružni sud u Istočnom Sarajevu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- U prvostepenom postupku Dragan Anđelković je oglašen krivim za krivično delo polnog nasilja nad detetom i izrečena mu je kazna od dve godine zatvora. Na tu presudu odbrana je uložila žalbu, koja je odbijena kao neosnovana i prvostepena presuda je u potpunosti potvrđena, rekla je Despotovićeva.

U presudi se navodi da se zlostavljanje dogodilo 2011. godine, u vreme kad su žrtve imale 10, odnosno 12 godina. Međutim, detalji presude nisu poznati, jer je zbog zaštite žrtava suđenje bilo zatvoreno za javnost.

Zanimljivo je da je Anđelković u istom predmetu i ranije bio osuđen na dve godine zatvora, ali je Vrhovni sud RS tada prihvatio žalbu odbrane i postupak vratio na novo suđenje. U ponovljenom postupku ponovo je oglašen krivim i izrečena mu je identična kazna.

U žalbenom postupku Anđelkovićeva odbrana je posebno isticala rezultat poligrafskog testiranja, koji je optuženi "prošao", kao i nalaz psihijatrijskog veštačenja u kojem je navedeno da on nije osoba sklona pedofiliji i nastranom ponašanju.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.