Tužba BiH za genocid zamrzava odnose sa Srbijom!
Foto: Profimedia

sazivaju sve stručnjake

Tužba BiH za genocid zamrzava odnose sa Srbijom!

Bošnjački član Predsedništva BiH i lider Stranke demokratske akcije (SDA) najavio je sinoć da će Bosna i Hercegovina predati zahtev Medjunarodnom sudu pravde u Hagu za reviziju tužbe protiv Srbije
Objavljeno:

Ako BiH podnese zahtev za reviziju tužbe za genocid protiv Srbije pred Medjunarodnim sudom pravde, politički odnosi sa tom zemljom će na neko vreme biti zamrznuti a ekonomski verovatno na minimalnom nivou, rekao je danas potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! On je novinarima na konferenciji o rezultatima CEFTA sporazuma rekao da treba prvo sačekati da se vidi da li će Bosna i Hercegovina podneti zahtev za reviziju, s obzirom na visoke kriterijume Medjunarodnog suda na osnovu kojih se utvrdjuje da li je počinjen genocid.

NOVA HAPŠENJA U AFERI DRŽAVNI UDAR: Priveden vozač Andrije Mandića! - Preduslov za novu tužbu je da se utvrde nove činjenice. U proteklih 10 godina Srbija je transparentno saradjivala sa Medjunarodnim sudom i isporučila (Hagu) sve optužene za zločin - rekao je Ljajić i dodao da će bez obzira na težinu zočina biti razmotrene sve opcije. Bošnjački član Predsedništva BiH i lider Stranke demokratske akcije (SDA) najavio je sinoć da će Bosna i Hercegovina predati zahtev Medjunarodnom sudu pravde u Hagu za reviziju tužbe protiv Srbije za agresiju i genocid, ako u narednih desetak dana bude procenjeno da postoje dodatne činjenice koje bi mogle biti osnov za obnavljanje tužbe. - Revizije će biti. U narednih deset dana sazvaću sve stručnjake, akademsku zajednicu, politički aktivne ljude koji su me već kontaktirali kako bi razgovarali o elementima za reviziju tužbe - rekao je Izetbegović novinarima posle sednice Predsedništva SDA.

Bonus video: TRAMPOVA CRNA LISTA: Stanovnici ovih 7 zemalja više NE SMEJU da uđu u Ameriku!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.