Ambasada SAD: Oni koji ne poštuju odluku Ustavnog suda BiH moraju za to odgovarati!
Foto: Fonet

NEODGOVORNO PONAŠANJE

Ambasada SAD: Oni koji ne poštuju odluku Ustavnog suda BiH moraju za to odgovarati!

Pozivamo sve strane da demonstriraju odgovorno vođstvo, suzdrže se od zaoštrene retorike i poštuju lanac zapovedanja u OSBiH - kazali su u Ambasadi SAD-a u Sarajevu
Objavljeno:

Nepoštovanje odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine predstavlja kršenje vladavine prava, a oni koji to čine, moraju za to da odgovaraju, kazali su „Dnevnom avazu“ u Uredu za odnose s javnošću ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) uoči današnje proslave Dana RS, 9. januara.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Poručili su da se "ovde se ne radi o praznicima, nego o vladavini prava".

(UŽIVO) Obeležavanje DANA REPUBLIKE SRPSKE, na ulicama Banjaluke 1.000 policajaca!

- Sjedinjene Države podržavaju postojanje i status Republike Srpske i Federacije BiH u okviru suverene Bosne i Hercegovine, kao što je i garantovano Dejtonskim mirovnim sporazumom - stav je Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD-a.

Naglasili su da je "neodgovorno stavljati Oružane snage BiH u središte ove rasprave".

- Ujedinjenje Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) u 2005. godini predstavlja jednu od najvažnijih i najuspješnijih reformi koje je BiH preduzela nakon Dejtona, i dokaz je što ljudi u BiH mogu ostvariti kada rade zajedno.

Pozivamo sve strane da demonstriraju odgovorno vođstvo, suzdrže se od zaoštrene retorike i poštuju lanac zapovedanja u OSBiH - kazali su u Ambasadi SAD-a u Sarajevu.

(Espreso.co.rs / Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.