PITALI SMO VAS ŠTA ŽELITE REPUBLICI SRPSKOJ: Ubedljivo je pobedila jedna opcija, a nije njena NEZAVISNOST! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Adriamedia.tv

Espreso anketa

PITALI SMO VAS ŠTA ŽELITE REPUBLICI SRPSKOJ: Ubedljivo je pobedila jedna opcija, a nije njena NEZAVISNOST! (VIDEO)

Program obeležavanja počinje u 9.30, a završiće se koncertom u 22 h. Uveče će biti održana svečana akademija povodom 25 godina postojanja Republike Srpske
Objavljeno: 16:14h

U Republici Srpskoj (RS) danas će biti obeležen Dan RS a proslavu u Banjaluci će obezbeđivati više od 1.000 policajaca.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ustavni sud BiH je novembra 2015. godine proglasio neustavnim i diskriminišućim 9. januar kao Dan republike, jer se na taj dan obeležavala i krsna slava RS – Sveti arhiđakon Stefan.

(UŽIVO) Obeležavanje DANA REPUBLIKE SRPSKE, na ulicama Banjaluke 1.000 policajaca!

Nakon što su ukinute odredbe Zakona o praznicima RS, koje su se odnosile na 9. januar, Narodna skupština RS je usvojila novi Zakon o Danu RS, prema kojem se taj dan i dalje obeležava 9. januara, ali kao sekulаrni i neobavezujući praznik.

Na kraju glasanja 802 je reklo da treba da se pripoji Srbiji, 108 je bilo za gašenje Republike Srpske, 21 da ostane u BiH, dok 95 vas smatra da treba da postane nezavisna država.

Program obeležavanja počinje u 9.30, a završiće se koncertom u 22 h. Uveče će biti održana svečana akademija povodom 25 godina postojanja Republike Srpske.

Republika Srpska je jedno od najužarenijih nerešenih pitanja u regionu, i svako ima svoj interes i želju po kojem bi skrojio budućnost Srpske. Zato vas mi pitamo - šta vi želite ovoj tvorevini - nezavisnost, pripajanje Srbiji, ostanak u BiH u sadašnjem obliku, ili možda potpuni gubitak elemenata državnosti i utapanje u BiH.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.